понеділок, 19 лютого 2018 р.

Душі чарівне світило

16 лютого в геріатричному будинку-інтернаті для престарілих співробітники бібліотеки № 30 провели годину добролюбія на тему: "Душі чарівне світило". Захід присвячений Міжнародному дню спонтанного прояву доброти, який відзначається у всьому світі 17 лютого.

Завідуюча філією Ірина Нерубащенко привітала аудиторію і розповіла про історію цього свята. Вона повідала присутнім про те, що ідея проведення Дня спонтанного прояву доброти походить з Нової Зеландії, де він відзначається 1 вересня, починаючи з 2005 року. Термін "випадковий акт доброти" був придуманий Енн Герберт на початку 1980-х років. Під ним мається на увазі безкорислива дія, щоб підняти настрій або допомогти іншій людині або людям. Поява цього свята пов'язана з ініціативою міжнародних благодійних організацій, які вирішили об'єднати під гаслами доброти усіх людей планети, незалежно від їх громадянства, віросповідання і національності.


Завідуюча філією № 30 відмітила, що щороку цього дня різні організації і приватні особи запускають кампанії випадкових актів доброти, закликаючи людей бути добрими один до одного щодня, не чекаючи 17 лютого. Справжня доброта, на думку організаторів цього свята, не повинна чекати похвали або вдячності. Головна нагорода за доброту людини - радість інших людей.

Співробітники бібліотеки вирішили підняти настрій аудиторії і подарувати їм святковий музичний концерт. Порадувати слухачів своїм виступом прийшли юні музиканти з музичної школи № 7. Вони виконали дуже красиві композиції на різноманітних музичних інструментах.




На фортепіано, гітарі, скрипці і баяні діти виконали різні твори, серед яких були : М. Дунаєвський "Мама", А. Шусер "Ноктюрн", П. Чайковський "Італійська пісенька", Ю. Шинкаренко "Осінній вечір", українська народна пісня "На вулиці скрипка грає", "Несе Галя воду" та інші. Особливо сподобалися публіці такі композиції:

Ж. Металлиди "Під небом Парижу", у виконанні Эльдара Керимова на гітарі, а також групи "Любэ" "Дев'ятий вал", Б. Окуджава "Не бродяги, не пропойцы" у виконанні Стаса Погоры, який заспівав ці пісні під гітару.

Закінчився музичний концерт під веселий єврейський народний танець "Хава нагіла", що означає "Давайте радіти" у виконанні Кирила Воронина на баяні.

Після закінчення заходу, який став справжнім святом для усіх присутніх, Ірина Нерубащенко розповіла про бібліотеку № 30 і запросила усіх, що бажають стати читачами філії.


Підсумком години добролюбія і приємним сюрпризом для усієї аудиторії від бібліотеки стала акція "Література в подарунок". Бібліотекарі подарували слухачам книги різних жанрів, а також підшивки пізнавальної і корисної газети "ЗОЖ".

Немає коментарів:

Дописати коментар