понеділок, 26 березня 2018 р.

Шевченківські дні для самих маленьких.


   З 13-го по 21-ше березня в бібліотеці № 30 пройшли Шевченківські дні. Літературний тиждень, присвячений 204-ій річниці від Дня народження Т.Г. Шевченка. У цей період філію № 30 відвідали діти старших груп № 2 «Волошка», № 3 «Бджілка», «Сонечко» дитячого садка № 293, а також діти старшої групи приватного дитячого садка «Жирафенок».



Для вихованців дитячих садків завідуюча бібліотекою Ірина Нерубащенко та бібліотекарі Юлія Романенко, Вікторія Чекмарьова-Ланецька, Олена Іванова організували екскурсії по книжковому дому, а також познайомили з книжковою експозицією «Шевченківське слово в віках не старіє», представленої на виставці. Були проведені і Шевченківськи читання.
Проводячи екскурсії, бібліотекарі розповідали дятям про книжкові фонди, а також показували, як орієнтуватися в цьому різноманітному і захоплюючому книжковому світі.
Діти дізналися про правила користування бібліотекою та про проведеня бібліотекарями заходів.
Діти із задоволенням прогулялися по відділах, розглядаючи книжкові виставки та стелажі з книгами в абонементі і читальному залі. Але особливе задоволення вони отримали від знайомства з куточком дитячого читання, де вони змогли побачити яскраві ілюстровані книжкові видання для дітей та погортати барвисті дитячі журнали.

Величезний захват і шквал емоцій діти відчули, коли побачили виставку пластилінових скульптур «Пластилінова казка». З величезним задоволенням вихованці дитячих садів знайомилися з дивовижним світом пластилінових виробів. Співробітники бібліотеки розповіли дітям про автора цих, робіт Анатолія Трача, як він створював свої роботи і за мотивами яких творів, казок або мультфільмів народилися ці фігурки з пластиліну.
                               
Дітям дуже сподобалася яскрава виставка з експозицією книг, документів про життя і творість українського генія. Вони дізнались, що Тарас Шевченко був не тільки відатним українським поетом, прозаїком, драматургом, але ще і художником, політичним і громадьским діячем, філософом і просвітителем.
Бібліотекарі приділили також особливу увагу найвідомішій збірці поезії Шевченка – «Кобзар». Вони прочитали кілька віршів з «Кобзаря», а діти підготували і прочитали свої улюблені вірші з поезії Шевченка.
Співробітники бібліотеки були приємно здивовані тим, як маленкі вихованці дитячих садів виразно, напам'ять декламували вірші Великого Кобзаря. Серед них пролунали такі вірші, як: «Садок вишневий коло хати», «За сонцем хмаронька пливе», «Зоря моя вечірняя», «Тече вода з-під явора», «Зацвіла в долині червона калина», «Сонце заходить, гори чорніють», «Попрощалось ясне сонце», «Червоний місяць, аж горить», «Встала весна», «Сонце гріе, вітер віє».
По завершенні заходу усі діти висловили бажання стати читачами бібліотеки, вони із задоволенням записалися і взяли почитати книги додому.
Літературний тиждень Шевченківських днів в бібліотеці пройшов дуже пізнавально і цікаво. Всі отримали масу позитивних емоцій і заряд гарного настрою.

Немає коментарів:

Дописати коментар