четвер, 26 квітня 2018 р.

Казковий світ Ганса Христіана Андерсена



1 квітня в бібліотеці № 30 для юних читачів була представлена ​​виставка-кросворд «Казковий світ Г.-Х. Андерсена », присвячена Дню народження великого казкаря з Данії, а також Міжнародного дня дитячої книги. Обидва свята весь світ відзначає в один день - 2 квітня. Бібліотекарі Юлія Романенко та Ірина Смирнова розповіли дітям про історію створення свята а також повідали цікаві факти з біографії данського казкаря, романіста, драматурга Ганса Християна Андерсена, казки якого люблять читати діти всього світу.

Співробітники бібліотеки розповіли дітям також про значення дитячої книги в житті дитини. Людина знайомиться з книгами в ранньому дитинстві, і вони супроводжують його все подальше життя, допомагаючи отримати знання і розібратися з важкими життєвими питаннями, відкриваючи вікно в новий, незвіданий світ.
А ще юним читачам цікаво було почути цікаву інформацію про книгах і читанні. Наприклад, діти дізналися, що раніше в бібліотеках книги приковували до полиць ланцюгами, найдавніша книга - папірус Пріссом, а найпопулярніша книга в світі - Біблія, в яких містах встановлені пам'ятники книгам, що таке помилки і безліч інших цікавих фактів.
Потім, в ході заходу, діти ознайомилися з книжковою експозицією, представленої на виставці-кросворді, на якій були розміщені різноманітні книги Андерсена. Дітям було запропоновано взяти участь в відгадуванні цього цікавого кросворду. Бібліотекарі задавали дітям питання по казкам Андерсена, а хлопці повинні були відповісти, з якої казки герої, предмети або дати назву самої казки. А підказкою для дітей були різні казки, представлені на виставці.
Захід сподобалося юним читачам. Вони дуже активно, з великим задоволенням і інтересом відповіли на всі питання кросворду, показавши тим самим відмінне знання казок Андерсена.

Немає коментарів:

Дописати коментар