суботу, 9 червня 2018 р.

"Знати. Любити. Берегти."



5 червня в бібліотеці № 30 була проведена екологічна вікторина «Знати. Любити. Берегти », присвячена Всесвітньому дню довкілля. Взяти участь в екологічній вікторині прийшли юні читачі бібліотеки.
Завідуюча бібліотекою-філією № 30 Ірина Нерубащенко розповіла дітям про те, що з початку святкування в 1972 році Всесвітнього дня навколишнього середовища, жителі багатьох країн провели багатотисячні заходи, починаючи з прибирання навколо свого будинку, посадки дерев і закінчуючи боротьбою зі злочинами проти дикої природи. За ці роки тисячі людей з різних країн і соціальних секторів взяли участь в спеціальних заходах щодо захисту навколишнього середовища.


Учням було цікаво також дізнатися, що і сьогодні, традиційно, Всесвітній день навколишнього середовища - «народна подія», що супроводжується такими барвистими видовищами, як вуличні мітинги, паради велосипедистів, «зелені» концерти, конкурси творів і плакатів у школах, посадка дерев, кампанії по регенерації відходів і прибирання території та інші заходи.
Ірина Нерубащенко познайомила дітей з книжково-ілюстративної виставкою «Славімо природу», на якій представлені книжкові видання, що розкривають світ біологічного різноманіття флори і фауни нашої планети.
А потім, юні читачі із задоволенням взяли участь в екологічній вікторині. Вони відповідали на питання «Лісових загадок», де треба було визначити які дерева, квіти тварини, звірі, птахи, земноводні, комахи живуть в лісі. З великим інтересом діти брали участь і в пізнавальних конкурсах «Четвертий зайвий», «Збери слово», «Збери прислів'я», «Забавні тваринки», «Лісові правила».

Захід дуже сподобалося хлопцям і дівчатам, в ході екологічної вікторини у них була можливість більше задуматися про дбайливе ставлення до природи. Адже відомо, що життя всіх людей нерозривно пов'язано з природою: з навколишнього середовища люди отримують кисень, продукти харчування, сировину для промисловості, ліки та багато іншого. Наше життя невід'ємне від природи, вона годує, поїть, одягає нас, вона щедра і безкорислива.
Завідуюча бібліотекою закликала учнів піклуватися про тваринний світ, що оточує нас, флору і фауну: не розкидати сміття на вулиці, при можливості посадити якусь рослину чи дерево і не проходити повз, якщо якась тварина потрапила в біду, проявити до неї турботу і тепло .

Немає коментарів:

Дописати коментар