вівторок, 11 вересня 2018 р.

Квест-гра "Скоро до школи"


29 серпня в бібліотеці № 30 відбулася квест-гра «Скоро до школи». Учасниками квест-гри стали юні читачі бібліотеки, члени гуртка інтелектуального і творчого розвитку «Шалений равлик». Ця квест-гра сприяла підготовці дітей до школи, створенню у них навчального настрою після літніх канікул. Захід носив розважальний і пізнавальний характер.



Цікаву і захоплюючу квест-гру для дітей провели бібліотекар Ольга Веселаго і керівник гуртка «Шалений равлик», педагог логопед-дефектолог за освітою Наталя Сабурова.
Ведучі заходу пояснили дітям умови квест-гри. Юні члени гуртка дізналися, що в ході гри їм доведеться пройти різні цікаві випробування. Але подолавши ці завдання, вони зможуть отримати картки з ключами, які допоможуть розгадати необхідне ключове слово. Але таку картку з ключем теж треба зуміти знайти.


Діти розділилися на 3 команди, відповідно до віку. Старша команда у віці 13-14 років, під назвою «Крила», середня – 9-10 років, під назвою «Чародії» і молодша – 6 років, під назвою «Невгамовні».


Для кожної команди були свої завдання, відповідно до віку. На швидкість, з кольорових букв команди складали назви казок. А ще, з окремих, розрізнених частин назв і зображень картинок тварин збирали цільні їх складові, складаючи в правильному порядку. Цікавим виявилося також завдання на уважність – робота з текстом. Там треба було порахувати, що це за слово (колір) найчастіше повторюється в тексті, в результаті чого цей колір і ставав конкретно для цієї команди. Дітям потрібно було знайти картку / ключ з таким кольором в бібліотеці. А за карткою для них вже чекав ключ для подальшого завдання. Цікавим і веселим було також завдання «Бюро знахідок». Тут треба було назвати, з якої казки і який літературний герой втратив казкові речі, такі, як лампа, поліно, квітка та інше. А в останньому завданні учасникам команд належало вгадувати загадки про літературних героїв і брати участь в бліц-турнірі за художніми творами.


Члени гуртка «Шалений равлик» були в захваті від квест-гри. Найбільш їм сподобалося шукати ключі (літери), щоб в результаті скласти ключове потрібне слово «Школа».
Шукати ключі треба було на островах. Острів 1 – «Читальний зал», острів 2 – «Абонемент». Ведучі заходу придумали для учасників команд оригінальні цікаві підказки в пошуку ключів.


Всі члени гуртка «Шалений равлик» чудово впоралися із завданнями, але найактивнішими в квест-грі виявилися учасники молодшої команди «Невгамовні», які швидше за інших знаходили ключі. По завершенні заходу всі діти отримали подарунки.


Діти отримали величезне задоволення від квест-гри «Школа». Було весело, захоплююче і цікаво. Всі отримали масу позитивних емоцій. Члени гуртка «Шалений равлик» висловили величезне бажання незабаром знову взяти участь в якій-небудь квест-грі в бібліотеці.

 

Немає коментарів:

Дописати коментар