середу, 10 жовтня 2018 р.

Юний мислитель

,
30 вересня в бібліотеці № 30 знову відбулася квест-гра за участю юних читачів бібліотеки, членів гуртка інтелектуального і творчого розвитку «Шалений равлик». Ця квест-гра під назвою «Юний мислитель» сприяла створенню умов для розвитку пам'яті, мислення і творчого потенціалу юних читачів. Захід носив пізнавальний і розважальний характер. 


  Цікаву і захоплюючу квест-гру для дітей провели бібліотекар Ольга Веселаго і керівник гуртка «Шалений равлик», педагог логопед-дефектолог за освітою Наталя Сабурова.
Юні члени гуртка дізналися умови квест-гри, в якій їм доведеться пройти різні цікаві випробування. Подолавши ці завдання, вони зможуть отримати картки з ключами, які допоможуть розгадати необхідне ключове слово. Але таку картку з ключем теж треба зуміти знайти.  В цей день взяти участь в грі прийшли більше дітей, ніж зазвичай.  
По завершенні заходу, всі діти отримали подарунки. Було дуже весело, цікаво, пізнавально і захоплююче. Всі отримали масу позитивних емоцій і висловили надію на участь в таких квестах на різні теми і далі.
Цікавою і захоплюючою для команд була також робота з текстом. У команд були разні тексти-уривки з українських казок. В цьому завданні треба було кожній команді спочатку знайти зайві слова, а потім з них в тексті скласти 2 речення. Перше – назва книжкової виставки, друге – назва книги-ключа. В останньому, не менш яскравому і пізнавальному завданні, учасники команд відповідали на питання вікторини про бібліотеки і книги.  Як зазвичай, шукати ключі треба було на островах. Острів 1 – «Читальна зала», острів 2 – «Абонемент».    
Ведучі заходу придумали для учасників команд оригінальні цікаві підказки в пошуку ключів.  Члени гуртка «Шалений равлик», як завжди, були в захваті від квест-гри. Їм сподобалося виконувати всі завдання, але самими веселими були – пошук літер-ключів. В цей квест-грі обидві команди склали ключове слово – «Геній».    Всі члени гуртка «Шалений равлик» чудово впоралися із завданнями, але найактивнішими в квест-грі в цей день виявилися учасники старшої команди «Крила», які отримали найбільшу кількість балів та швидше за інших знаходили ключі.

Вражені попередніми квест-іграми, члени кружка «Шалений равлик», привели з собою ще друзів. Діти розділилися на 2 команди, відповідно до віку. Старша команда у віці 10-13 років, під назвою «Крила» і молодша – 7-9 років, під назвою «Чародії». Для кожної команди, як і раніше, були свої завдання, відповідно до віку. Квест-гра містила 5 завдань, а значить, учасники команд повинні були знайти 5 літер-ключів і в кінці гри скласти слово з 5-ти літер. За правильно виконане завдання, причому на швидкість, або кожну правильну відповідь, а також більш швидке знаходження ключа, команда отримує 1 бал. Команда, що набрала більшу кількість балів і стане переможцем у квест-грі. На швидкість, з кольорових літер кожна з команд складала по 2 речення.    
Перше – назва книжкової виставки, друге – назва книги-ключа. Цікавим виявилося також завдання «Мандала». Тут треба було всім учасникам команд лівою рукою обвести олівцем візерунки мандали, а потім швидко підрахувати кількість всіх кіл та напівкіл, наявних в цих візерунках. А ще, команди збирали пазли. З окремих, розрізнених частин зображень картинок, треба було скласти цілісну картинку. У однієї команди було зображення лісу, а в іншої – бджоли. Потім кожна команда з азартом шукала свою картинку на книжковій або виставковій полиці.


Немає коментарів:

Дописати коментар