середу, 3 квітня 2019 р.

Душі чарівне світило


15 лютого в геріатричному будинку-інтернаті для людей похилого віку співробітники бібліотеки № 30 провели час добрих справ «Душі чарівне світило». Захід присвячений Міжнародному дню спонтанного прояву доброти, який відзначається в усьому світі 17 лютого.
 

Завідуюча філією Ірина Нерубащенко привітала аудиторію і розповіла про історію цього свята. Вона повідала присутнім про те, що ідея проведення Дня спонтанного прояву доброти народжена в Новій Зеландії, де він відзначається 1 вересня, починаючи з 2005 року. Поява цього свята пов'язана з ініціативою міжнародних благодійних організацій, які вирішили об'єднати під гаслами доброти всіх людей планети.

Ірина Нерубащенко відзначила, що суть свята полягає в безкорисливому і безмежному прояві доброти по відношенню до оточуючих. Справжня доброта, на думку організаторів цього свята, не повинна чекати похвали або подяки. Головна нагорода за доброту людини – радість інших людей.

Бібліотекарі, на честь такого чудового свята, вирішили також проявити добрі наміри і подарувати аудиторії гарний настрій невеликим концертом. Порадувати слухачів своїм виступом прийшли читачки бібліотеки Інга Браун і Ольга Девак.

Інга Браун виконала під гітару свої авторські пісні про Одесу, про любов і красу. А Ольга Девак талановито читала вірші Тараса Шевченка, Олександра Пушкіна, Роберта Бернса, а також виконала безліч пісень, знайомих і близьких людям, що живуть в стінах цього будинку. Аудиторія з великим задоволенням підспівувала власниці чудового голосу.

Підсумком часа добрих справ і приємним сюрпризом для всієї аудиторії від бібліотеки стала акція «Література в подарунок». Бібліотекарі подарували слухачам книги різних жанрів, а також підшивки цікавих і пізнавальних газет.

Немає коментарів:

Дописати коментар