середу, 22 травня 2019 р.

Кроки до успіху. Професія – юрист



10 травня в бібліотеці № 30 відбувся профорієнтаційний тренінг «Кроки до успіху. Професія – юрист». Захід відвідали учні 10-го класу ЗОШ № 12. Провести тренінг для школярів була запрошена юрист, представник одеського місцевого центру з надання безоплатної правової допомоги, начальник відділу 2-го одеського бюро правової допомоги Валерія Цап.


Завідуюча філією Ірина Нерубащенко ознайомила учнів з життєвим способом вибору професій, повідомила про якості, притаманні людям тих чи інших професій, розповіла про те, як як визначити свої здібності та інтереси.
А потім школярам було запропоновано взяти участь в конкурсі-грі «Вгадай професію».

Далі, юрист Валерія Цап розповіла аудиторії багато цікавої і корисної інформаціі про професію юриста. Учні дізналися, що під поняттям «юрист» знаходиться цілий спектр професій: адвокат, нотаріус, юрисконсульт, суддя, прокурор, слідчий. І всі ці професії визначаються одним словом – юриспруденція.

Валерія Цап проінформувала також школярів про ВНЗ, в яких можна отримати професію юриста, про необхідні навички і якості в правовій сфері, про те, як стати успішним юристом і домогтися успіхів у сфері юриспруденції.

Наприкінці заходу усі учні з задоволенням взяли участь у вікторині «Калейдоскоп юридичних професій».

Захід пройшов пізнавально і цікаво. У ході тренінгу школярі задавали багато питань Валерії Цап щодо юриспруденції і отримали багато корисної інформації, необхідної для того, щоб визначитися з вибором професії.

Немає коментарів:

Дописати коментар