середу, 12 червня 2019 р.

Фабріка мрій

23 травня в бібліотеці № 30 відбулася віртуальна подорож «Фабріка мрій», присвячена 100-річчю від Дня заснування Одеської кіностудії художніх фільмів. Захід відвідали юні читачі бібліотеки, учні 5-А, 6-Б класу ЗОШ №13, учні 4-А класу гімназії № 7 та постійні читачі бібліотеки.

Бібліотекар Вікторія Чекмарьова-Ланецька розповіла аудиторії про історію утворення кіностудії в Одесі. Усі з цікавістю дізналися, що на кіностудії знято 428 фільмів, а також про творчу діяльність на цій кіностудії таких режисерів як: Олександр Довженко, Іван Кавалерідзе, Лесь Курбас, Петро Тодоровський, Станіслав Говорухін, Сергій Ейзенштейн, Георгій Юнгвальд-Хількевич, Кіра Муратова. Письменники Юрій Олеша, Ісаак Бабель, Микола Бажан, Юрій Яновський працювали на кіностудії кіносценаристами. А на одеській кіностудії знімалися легенди укранського театру Наталя Ужвій та Марія Заньковецька. Великі ролі в Одесі зіграли в кіно Віра Холодна, Василь Шукшин, Олег Даль, Євген Євстигнєєв, Анатолій Папанов, Володимир Висоцький та багато інших.

В ході заходу, бібліотекар познайомила присутніх з книжковою виставкою «Фабрика мрій», на якій була представлена література про творчу діяльність відомих режисерів і акторів на одеській кіностудії, а також книги, по творам яких знімалися улюблені всіма художні фільми.

А далі, читачі здійснили віртуальну подорож у світ кіномистецтва. Вони з задоволенням подивилися цікаві відеоролики з фрагментами популярних кінострічок, серед яких – «Місце зустрічі змінити не можна», «У пошуках капітана Гранта», «В'язень замку Іф», «Десять негренят», «Зелений фургон», «Д'Артаньян і три мушкетери», «Пригоди Електроніка».

По завершенні віртуальної подорожі, співробітник бібліотеки відзначила, що до ювілею Одеської кіностудії НБУ збирається випустити в обіг пам'ятну монету «Сто років Одеській кіностудії». А всім, кому цікаво дізнатися все про діяльність Одеської кіностудії, можуть відвідати Музей Кіно, який знаходиться на території Одеської кіностудії за адресою: Французький бульвар, 33. Для всіх бажаючих тут проводяться екскурсії у вівторок, середу і четвер о 15:00.

Бібліотекар повідомила також цікаву інформацію про те, що на YouTube з'явився офіційний канал Одеської кіностудії, в плейлист якого додали всі фільми, зняті з 1918 року. І зараз, вже понад 400 картин у хорошій якості з'явилися в мережі.

Читачам дуже сподобався проведений захід, всі отримали багато цікавої і пізнавальної інформації, а також позитивних емоцій та гарного настрою.

Немає коментарів:

Дописати коментар