суботу, 20 липня 2019 р.

Ерудит-гра "Найрозумніший"


Бібліотекар Ольга Веселаго розповіла присутнім про історію виникнення свята Міжнародного дня захисту дітей. Вона відзначила, що всі діти мають право на розвиток і навчання, а також бути захищеними від будь-якого насильства. А ще саме палке прагнення дорослих – це те, щоб всі діти росли щасливими, здоровими, радісними, в атмосфері любові і турботи.


В ході заходу юні читачі з задоволенням відповідали на запитання невеликої вікторини про казкових героів улюблених книжок. Вони також називали відомі їм дитячі літні рухливі ігри на вулиці, такі, як «Хованки», «Рибалки і рибки», «Кругові салочки», «Чудове перетворення», «Раз, два, три – замри!» та інші.

Потім бібліотекар і керівник гуртка «Шалений равлик», педагог логопед-дефектолог за освітою Наталя Сабурова, запропонували членам гуртка взяти участь в ерудіт-грі «Найрозумніший». Діті жваво і активно віповідали на запитання логічної гри, де вирішували числові ланцюжки, розшифровували за допомогою ключа незвичайну записку, де треба було записати під символами відповідні літери, знаходили 10 відмінностей і 10 помилок на малюнках, а також знаходили на малюнках загальні фрагменти.

Дуже сподобалася дітям також гра «Смачна піца», в якій треба було в літероквадраті знайти назви продуктів, необхідних для приготування піци. Слова були розташовані по вертикалі і по горозонталі. А ще особливо запам’яталася їм гра «Помилки художника», в якій діти мусили знайти невідповідності і помилки на малюнках.

Всім членам гуртка «Шалений равлик» дуже сподобався захід, адже такі ігри розвивають уяву і творче мислення, створюють відмінний, веселий настрій.

Немає коментарів:

Дописати коментар