суботу, 20 липня 2019 р.

В гармонії з прироою


04 червня в бібліотеці № 30 для вихованців шкільного табору ЗОШ № 14 пройшов екологічний бумеранг «В гармонії з природою», присвячений Всесвітньому дню довкілля.
Завідуюча бібліотекою Ірина Нерубащенко спочатку провела для вихованців шкільного табору екскурсію по бібліотеці. Вона показала присутнім, як орієнтуватися в цьому різноманітному книжковому світі, познайомила з абонементом і читальним залом та розповіла про найцікавіші книжкові виставки та заходи, які проводить бібліотека.


А потім, Ірина Нерубащенко розповіла дітям, що у Всесвітній день навколишнього середовища постійно проводяться такі барвисті видовища, як паради велосипедистів, вуличні мітинги, «зелені» концерти, посадка дерев, конкурси творів і плакатів у школах, кампанії з регенерації відходів і прибирання території, акції, спрямовані на боротьбу зі злочинами проти дикої природи та інші заходи.

Далі, завідуюча бібліотекою пояснила дітлахам про визначення поняття «екологічний бумеранг», яке все частіше вживається останнім часом. А потім, познайомила їх з книжковою виставкою «Чарівний світ природи». На виставці представлені книжкові видання, що розкривають світ біологічного різноманіття флори і фауни нашої планети.

В ході заходу, усі відвідувачі заходу з цікавістю взяли участь в екологічній вікторині, в якій відповідали на запитання щодо екологічних проблем навколишнього середовища. Діти вірно називали усі негативні, небезпечні явища, що виникають у навколишньому середовищі внаслідок бездумної, варварської господарської діяльності людини. Усі ці явища згодом виявляються шкідливими й для всього людства.

Відуча заходу та усі присутні обсудили також головні екологічні проблеми, серед яких спалення сміття, знищення лісосмуг, проблеми з питною водою та інші.
По завершенні екологічного бумерангу, Ірина Нерубащенко зазначила важливість бережливого ставлення до навколишнього природного середовища. А вихованці шкільного табору усвідомили, що людина – частина природи, адже природа є першоосновою існування людини і екологія природи дає розвиток всіх потенційних можливостей організму до життя без хвороб.

Немає коментарів:

Дописати коментар