середу, 4 липня 2018 р.

Молодіжні субкультури та рухи


22 червня в бібліотеці № 30 відбувся вечір віртуальної подорожі «Молодіжні субкультури і руху», присвячений Дню молоді. Щорічно в останню неділю червня вся українська молодь відзначає національне свято - День молоді. Захід відвідали читачі і гості бібліотеки.
Бібліотекар Ольга Веселаго познайомила присутніх з історій свята Дня молоді. Вона повідомила аудиторії про те, що до категорії «молодь» в Україні відносять громадян у віці від 18 до 35 років. Більше одинадцяти мільйонів осіб, а це приблизно 22,6% населення України, становлять молоді громадяни країни.

Відвідувачі заходу з цікавістю дізналися також про те, що сьогодні в Україні діє кілька тисяч різних молодіжних та дитячих громадських організацій.
Бібліотекар розповіла слухачам про саме поняття молодіжної субкультури, про їхню історію виникнення в Україні та перерахувала найбільш популярні види молодіжних субкультур.
Потім, всі читачі і гості бібліотеки із задоволенням вирушили у віртуальну подорож про молодіжні субкультури і рухах. Подивившись кілька відеороликів, аудиторія дізналася багато цікавого про те, хто такі Анімешники, Байкери, Нью-Ейдж, Гопники, Готи, Кібер-готи, Металісти, Рокери, Репери, Панки, Граффітери, Ванильк, Гламур, Ірокези, Растамани, Рейвери, Скінхеди , Стиляги, Толкієністи, Фрики, Фанати, Хакери, Хіпстери, Хіппі, Емо хлопчики.
Усім присутнім - дітям, підліткам та дорослим дуже сподобалося це пізнавальний захід. Їм було цікаво дізнатися про молодіжні субкультури, про те, які вони, з якої причини виникають, чим вони небезпечні і чого від них чекати.

Після закінчення заходу, відбулося невелике обговорення на основі переглянутих відеороликів. Бібліотекарі і глядачі поговорили про те, що молоді люди постійно шукають нові форми і способи соціального самовираження. Батьки підлітків сприймають молодіжні течії як тривогу. Але не варто хвилюватися, адже кожна людина має право висловлювати свій внутрішній світ, думки. Просто кожен робить це по-різному. Тому і необхідно прагнути дізнатися якомога більше про всі молодіжні субкультури і рухи.

Немає коментарів:

Дописати коментар