суботу, 10 листопада 2018 р.

Фантастичний детектив



27 жовтня в бібліотеці № 30 відбувся гурман-вечір «Фантастичний детектив». Захід відвідали члени клубу «Кнігоман» і постійні читачі бібліотеки.
 

Бібліотекар Ніна Удалова розповіла відвідувачам гурман-вечора, про те, що являє собою жанр «Фантастичний детектив». Читачі дізналися, що цей жанр включає в себе використання сюжетних елементів детективної літератури (розслідування злочину, діяльність сищика) в творах наукової фантастики, фентезі. Дія в цьому жанрі може відбуватися в майбутньому, альтернативному сьогоденні або минулому, в повністю вигаданому світі.


Потім, Ніна Удалова представила гостям заходу книжкову виставку, на якій розміщені книги авторів, написаних в жанрі «фантастичного детектива».
Представляючи книжкову експозицію, бібліотекар особливо відзначила книги - Рендал Гаррет «Лорд Дарсі», Глен Кук «Зловісні латунні тіні», Барбара Хемблі «Ті, хто полює в ночі», Мартін Скотт «Фракс і монахи-воїни», Олександр Прокопович «Детектив з лисої гори », Андрій Белянин « Опер група в селі », Олексій Пехов « Під знаком Мантикори », Єлизавета Шумська «Справа про білого тигра ».


У книгах цих авторів головні герої розплутують клубок злочинів, тут інтриги, розслідування та пригоди, виняткове багатство фантазії і неймовірні ситуації, несподівані сюжетні повороти, гумор. Твори іронічні, забавні і нескінченно захоплюючі. Ніна Федорівна порекомендувала читачам книги в цьому жанрі, підкресливши, що кожен знайде для себе в цій літературі приголомшливий детективний сюжет, несподівану розв'язку і легке оповідання - все те, що не може залишити байдужим читача.


Гурман-вечір аматорів жанру «Фантастичний детектив» продовжився за солодким столом. Разом з бібліотекарем Ніною Удаловою, читачі говорили про свої «смачні» улюблені книги в цьому жанрі, обговорювали  цікаві сюжети, ділилися враженнями про них і рекомендували один одному.

Гурман-вечір, присвячений жанру «Фантастичний детектив» дуже сподобався чітачам. Після закінчення заходу всі гості з задоволенням взяли додому почитати представлену бібліотекарем літературу.

Немає коментарів:

Дописати коментар