середу, 12 червня 2019 р.

Наш дім – Європа



17 травня в бібліотеці № 30 був організован бібліо-глобус «Наш дім – Європа», присвячений Дню Європи. На захід завітали читачі бібліотеки різного віку.
Бібліотекар Ольга Веселаго розповіла присутнім історію виникнення свята Дня Європи, про те, що Одеса підтримує дружні стосунки з багатьма містами світу та у неї є 23 побратима. А на селищі Котовського на честь міста-побратима названа одна з вулиць – Марсельська. Бібліотекар зазначила, що Одесу і Марсель багато ріднить: обидва міста є великими морськими портами, в обох містах є оперні театри, що відрізняються вишуканою архітектурою, а ще в дар бібліотеці міста Марселя були передані книги про історію Одеси, про музейні колекції нашого міста, фотоальбоми та фільми про Одесу на цифрових носіях.



В ході заходу бібліотекар представила читачам виставку-інсталяцію у вигляді глобуса «Подорож Європою». Вона оглядово ознайомила аудиторію з книгами, представленими на глобусі, які містять інформацію, де характеризуються усі загальні елементи структури ЄС, про европейську інтеграцію України, про право вступу України до Європейського Союзу, про правові засади громадянства Європейського Союзу, а також книги про історію, культуру та традиції різних країн ЄС.

По завершенні бібліо-глобуса бібліотекар відзначила, що за традицією останніх років в Украні до цього свята були приурочені різноманітні заходи: презентації європейських країн з виставками і дегустаціями традиційних страв, естрадні концерти за участю українських та європейських виконавців, які проходили на головних площах усіх великих українських міст.

Захід всім присутнім дуже сподобався, він пройшов в пізнавальній формі. Присутні дізналися, що свято День Європи – це такий день, коли жителі країни можуть відзначити спільну історію і спільні цінності всіх націй Європи.

Немає коментарів:

Дописати коментар