середа, 4 жовтня 2023 р.

“Вуса, лапи, хвіст”

Всесвітній день тварин ‒ міжнародний день, спрямований на привернення уваги людства до прав тварин та їхнього добробуту, що святкується кожного року 4 жовтня. Протягом декількох днів у бібліотеці-філії №30 проходив екопортал “Вуса, лапи, хвіст”, присвячений питанням збереження тваринного світу.

Бібліотекар Юлія Романенко розповіла відвідувачам про історію свята, яке відзначається з 1931 року. Вони дізналися, що 4 жовтня – день пам’яті святого Франциска Ассізького, релігійного мислителя, покровителя та заступника тварин.

Всесвітній день тварин – це привід не тільки згадати про домашніх улюбленців та диких особин, а й замислитися про екологічну ситуацію у всьому світі. Адже через зміни клімату, вирубку лісів не тільки гинуть представники фауни, а й зникають цілі види.

Бібліотекарка звернула увагу на те, що під час війни цей день особливо важливий, адже наші менші брати теж потерпають від бойових дій.

У Чорному морі через війну спостерігається масова загибель дельфінів. Морські тварини гинуть на морських мінах. Нерідко дельфіни викидаються на берег, оскільки бойові кораблі окупантів створюють потужні звуки, які заважають тваринам орієнтуватися в морі.

У ході заходу юні слухачі із задоволенням розповідали про своїх домашніх вихованців та про правила їх утримання. Співробітниця бібліотеки також згадала тему безпритульних тварин та обов’язкову турботу про них. Адже взяти бездомного кота або собаку до себе додому – безперечний доказ благородства і любові до тварин.

Наприкінці заходу, бібліотекар зазначила, що не можна забувати про те, що люди – сусіди та друзі усіх живих істот. Всесвітній день тварин ‒ це привід нагадати дітям та дорослим про їхню відповідальність за домашніх улюбленців, які для багатьох стали дійсно незамінними членами сім'ї.

Виставка користувалася великою популярністю, особливо серед дітлахів.














Немає коментарів:

Дописати коментар