вівторок, 12 березня 2024 р.

«Збережемо дивосвіт Землі»,

Коли буде зрубане останнє дерево,
коли буде отруєна остання річка,








коли буде спійманий останній птах, –
тільки тоді ви зрозумієте, що гроші не можна їсти.
Мудрість індіанського народу.
Щороку 3 березня мешканці планети Земля святкують Всесвітній день дикої природи. Цей день нагадує нам про гостру потребу посилити боротьбу зі злочинністю проти дикої природи та зменшенням чисельності видів, що викликані діяльністю людини. Напередодні, 2 березня, в бібліотеці-філії №30 пройшов ековернісаж «Збережемо дивосвіт Землі», присвячений сучасним проблемам охорони природних багатств.
Бібліотекар Юлія Романенко розповіла слухачам, що вперше це молоде свято відзначили у 2013 році. З цього часу день дикої природи регулярно нагадує нам про вразливість світу фауни та флори та нагальну потребу в його захисті. Адже в іншому випадку дика природа просто буде знищена. Нажаль, проблема збереження довкілля загострюється з кожним роком.
Дата 3 березня має величезне значення для захисту дикої природи, адже саме в цей день в 1973 році була прийнята Конвенція СІТЕС, яка забороняла нелегальну торгівлю дикими тваринами, яким загрожує повне знищення.
В той самий час сотні видів цінних тварин, серед яких леопарди, амурські тигри, сніговий барс, білий кит та багато інших перебувають на межі зникнення. Про цю проблему треба говорити, привертати до неї увагу можновладців, щоб протидіяти знищенню дикої природи.
Бібліотекарка представила відвідувачам книги про дику природу та ії мешканців: Дж. Даррелл «Балакучий згорток», Є. Гуцало «Сім’я дикої качки», енциклопедія для допитливих
«Наша планета», Л. Стішовська «Про що говорять тварини» та ін.
Відвідувачі з цікавістю познайомилися із запропонованими книгами та матеріалами виставки, дізналися багато нової пізнавальної інформації.

Немає коментарів:

Дописати коментар