середу, 27 березня 2024 р.

«Хімія смерті» Саймон Бекетт


Бібліотекар Ніна Федорівна Удалова рекомендує…


«Хімія смерті» – це перша книга Саймона Бекетта з його циклу про антрополога Девіда Гантера.

Автор пише дуже легко, захоплююче, дія в книзі динамічна, інтрига збережена до кінця. Письменник створив приголомшливу книгу, з'єднавши класичний детектив та сучасний напружений трилер.

Події розгортаються у маленькому англійському містечку, мешканці якого ніколи не вибиралися далеко за його межі. Життя яких почалося і закінчилося в ньому, які пліткують, не довіряють чужинцям, ховають озлобленість і жорстокість під маскою чесноти.

Сюди приїжджає Девід Гантер після загибелі в автомобільній катастрофі дружини та доньки. Після їхньої смерті біль не вщухає, але його надії на спокійне життя не справдилися.

Знайдено покалічений, спотворений труп молодої дівчини Саллі, в спині якої стирчали крила, як у ангела. А коли зникла друга дівчина, то це викликало жах у всіх.

Атмосфера страху нагнітається з кожною сторінкою, жертвою може стати будь-яка, а підозрілість і злість мешканців зростає з кожною годиною. Під підозру попадає кожен, натовп перетворюється на стадо, яке прагне крові цього садиста.

Що намагається сказати цей маніяк?

За яким принципом він обирає жертви?

Виходить, що цей звір причаївся серед своїх! Але як його зловити, якщо він не залишає слідів?

Місцева поліція звертається за допомогою до Девіда, досвідченого судового антрополога. Він починає власне розслідування, яке призводить його до абсолютно несподіваних висновків.

Дуже хочеться й надалі читати цю серію та знайомитися з новими справами Гантера.

Рекомендую тим, хто любить детектив!

Немає коментарів:

Дописати коментар