вівторок, 11 вересня 2018 р.

Вулиця, вулиця, вулиця рідна, Кримська вулиця моя


4 вересня бібліотека № 30 провела святковий концерт «Вулиця, вулиця, вулиця рідна, Кримська вулиця моя» за участю студентів Університету третього віку від територіального центру Суворовського району. Концерт відбувся на Кримському бульварі біля фонтану. Захід пройшов в рамках святкування Дня народження Одеси.
 

Гостями святкового концерту були перехожі та відпочиваючі в парку жителі селища Котовського.
 

Ведуча концерту бібліотекар Юлія Романенко розповіла присутнім про вулиці Кримську і Кримський бульвар. Кримська вулиця починається від вулиці Марсельської і тягнеться до вулиці генерала Бочарова. Жителям селища Котовського цікаво було дізнатися про те, що багато років тому, при будівництві житлового масиву Котовського, вулиця спочатку називалася Городня. На цьому місці фактично був пустир. Трохи пізніше, жителям міста стали виділяти земельні ділянки для будівництва приватних будинків. На початку 80-х років ХХ ст. вулицю перейменували в Кримську по назві півострова Крим. Починалося будівництво багатоповерхівок.
 

Вулиця Кримська замислювалася, як бульвар для пішоходів, своєрідна зона відпочинку.

По обидва боки бульвару були висаджені рідкісні породи дерев, встановлені лавки і світильники. Але за минулі роки Кримський бульвар видозмінився: подекуди зруйнувалося асфальтове покриття, переламані лавки для відпочинку довелося прибрати. Тому і було прийнято рішення бульвар реконструювати.
 

Реконструкція Кримського бульвару стала одним з пунктів програми Геннадія Труханова на виборах в Одеську міську раду в 2005 році - «Кримський бульвар - «Дерибасівська» Суворовського району». Плідна робота почалася в 2011 році. А в 2012 році бульвар зазнав глобальну реконструкцію, в ході якої придбав респектабельний вигляд.
 

Сьогоднішній Кримський бульвар не має нічого спільного з бульваром десятирічної давності. Закладено нові алеї, вздовж яких висаджені дерева і квіти, встановлено освітлення, лавки та урни. У серці бульвару розташована невелика площа з кованими виробами: дитячими гірками, містком, альтанкою, кованими кільцями для молодят, лавками і іншими цікавими елементами з металу.
 

Сьогодні Кримський бульвар в Суворовському районі Одеси є улюблене місце відпочинку місцевих жителів і гостей міста, як влітку, так і взимку.

А потім розпочався святковий концерт за участю ансамблю «Вишиванки» з Університету третього віку від територіального центру Суворовського району. Концерт також прикрасили своїм виступом солісти творчого колективу «Одеські зірки» - гітарист Юрій Гуталас і бард Максим Большаков.
 

Артисти ансамблю читали вірші і співали пісні українською та російською мовами під акомпанемент гітариста Юрія Гуталаса. Разом з артистами виконувала пісні солістка колективів «Афганський вітер» і «Одеські зірки», керівник ансамблю «Вишиванки» Людмила Шиманська.

У їх виконанні звучали відомі всім пісні: «Вулиця, вулиця рідна», «Ах, Одеса», «Крутится, вертится шар голобой», «Два дубки», «Козачка», «Підполковніку мій чорноокій».
 

Гітарист Юрій Гуталас виконав пісню «Той ураган був у моря». А бард Максим Большаков, виконав свою пісню «Гуляй, Одесо». Учасники концерту із задоволенням танцювали під одеські пісні.

Співробітники бібліотеки в честь святкування Дня міста також оформили книжкову виставку, прикрашену квітами і кульками, на якій були розміщені книги про Одесу.

Бібліотекарями був організований буккросинг. Всі перехожі та гості заходу мали можливість взяти додому почитати художню літературу, розкладену на лавках у парку на Кримському бульварі.
 

По закінченні свята учасники концерту запустили в небо повітряні кульки.

Святковий концерт дуже сподобався гостям і перехожим заходи. Все чудово відпочили, отримали море задоволення, радості і позитивних емоцій.
 

Немає коментарів:

Дописати коментар