середу, 10 жовтня 2018 р.

Письменники-казкарі Німеччини


12 вересня в бібліотеці пройшло книжкове дефіле «Письменники-казкарі Німеччини». Захід відбувся в рамках програми Українсько-німецького року мов 2017/2018. На книжкове дефіле завітали читачі бібліотеки різного віку.

Бібліотекар Юлія Романенко повідомила гостям заходу про програму Українсько-німецького року мов. Метою Українсько-німецького року мов стало поглиблення існуючої співпраці між культурно-освітніми установами двох країн та ініціювання нових довгострокових партнерських стосунків і проектів.


Читачі дізнались, що відповідно до програми, загалом Українсько-німецький рік мов охопив понад 90 мовних, культурних та літературних подій по всій Україні, серед яких музичне турне, авторські зустрічі з письменниками підліткової літератури, мовні літні табори для школярів та інше. В Німеччині була організована різностороння програма з української мови. А влітку 2018 року урочистим завершенням Року мов став великий освітній конгрес «Школа майбутнього – шанси та перспективи», спрямований на підтримку впроваджених реформ освіти в Україні.
А потім, бібліотекар запропонувала відвідувачам заходу зробити дефіле по казках Німеччини.
Юлія Романенко познайомила читачів з книжково-ілюстративною виставкою і розповіла про
відомих німецьких письменників-казкарів та їх твори. Усі присутні з задоволенням поринули у світ казок братів Грімм, В. Гауфа, Є. Распе, Є. Гофмана, Д. Крюса, О. Пройслера. Школярам цікаво було почути цікаві факти деяких казкарів. Наприклад, читачі дізналися, що Гауф готувався стати філософом, а коли завершив навчання, був запрошений преподавати до дитини міністра оборони. Саме тоді і розпочав писати казки. У місті Байрсброн знаходиться чудовий «Музей казок Вильгельма Гауфа». А першими читачами «Маленької Баби-Яги» Отфріда Пройслера стали його дочки – Рената, Сузанна і Регіна. Їм дуже сподобалася татусева казка.
Діти та дорослі також завзято відповідали на запитання вікторини за казками цих авторів. Вони показали відмінне знання багатьох казок: відгадували загадки, згадували мультфільми і екранізовані казки за творами німецьких письменників.

По завершенні заходу, співробітник бібліотеки підкреслила, що сюжети творів письменників-казкарів Німеччини трохи таємничі, загадкові, навіть романтичні, а це особливо вабить дітей, пробуджує їхню фантазію, залучає до активної гри уяви. Ці казки допомагають стати дорослішими, дарують радість маленьким читачам.

  Читачі отримали величезне задоволення від книжкового дефіле, було дуже цікаво і весело. Усі діти взяли почітатати додому казки німецьких письменників.

Немає коментарів:

Дописати коментар