середу, 5 грудня 2018 р.

«Наше сьогодення і майбутнє»


20 листопада в бібліотеці-філії № 30 відбулася година цікавих повіомлень «Наше сьогодення і майбутнє». Захід присвячений Всесвітньому дню захисту прав дитини, який відзначається у всьому світі 20 листопада. На захід були запрошені учні 5-А класу ЗОШ № 14.

Ведуча заходу бібліотекар Ольга Веселаго познайомила школярів з історією свята «Всесвітнім днем дитини». Вона розповіла дітям про Конвенцію про права дитини, про те, в яких важких життєвих ситуаціях можуть опинитися діти. Діти познайомилися і розглянули більш детально 10 прав дитини, викладених у Законі України «Про охорону дитинства», який був прийнятий на основі Конвенції про права дитини.




А потім, школярі із задоволенням взяли участь в різних конкурсах, в яких треба було зрозуміти і розібратися в правах дітей. Діти відгадували загадки, грали в гру «Дозволяється – забороняється», а також прогулялися по сторінках улюблених книг і на прикладі героїв казок побачили, яких героїв ображають і як порушуються їх права.

Дуже сподобалися дітям сценки, в яких треба було розібрати різні ситуації, пов'язані з правами, і обов'язками дітей. Бібліотекар наводила приклади ситуацій в сім'ї, в школі, а учні повинні були визначити і дати оцінку поведінці героїв: чиї права вони порушують і які обов'язки виконують?

По завершенні заходу, за активну участь в конкурсах усі діти отримали заохочувальні призи – цукерки.

Немає коментарів:

Дописати коментар