середу, 22 травня 2019 р.

Отримання паспорта



25 квітня в бібліотеці № 30 відбулася інформаційно-правова година «Отримання паспорта». Захід відвідали учні 7-В класу ЗОШ № 48.

Завідуюча філією Ірина Нерубащенко розповіла аудиторії про необхідність своєчасного надання корисної юридичної консультації щодо отримання паспорта громадянина України після досягнення 14-річного віку, вперше. Вона представила школярам Валерію Цап – юриста, начальника відділу правопросвітництва Третього одеського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги, яка змогла детально проінформувати всіх за ціею важливою темою та відповісти на запитання.



Валерія Цап розповіла учням про порядок отримання паспорта громадянина України після досягнення 14-річного віку та назвала перелік документів, які необхідно надати. Також вона повідала про строк дії документа, про підстави відмови у наданні послуги щодо отримання паспорта, про строк звернення до територіального підрозділу ДМС Украни і відповідальність особи за порушення міграційного законодавства України.

Юрист також торкнулася теми щодо умов оформлення та отримання біометричного закордонного паспорта неповнолітніми громадянами України, який потрібен для безвізових подорожей.

Учням було дуже цікаво дізнатися про умови отримання паспорту, вони задавали безліч питань щодо цієї теми.

А наприкінці заходу школярі зацікавилися проблемою булінгу в школі та попросили юриста відповісти на кілька запитань. Валерія Цап охоче відгукнулася на прохання дітей і надала їм консультацію за цією темою. Вона розповіла, що в Україні набув чинності закон про протидію булінгу, про саме поняття цьго терміну, про відмінність булінгу від конфлікту, про те, хто такі жертви та ініціатори булінгу, про форми та види булінгу, наслідки шкільного насилля та як треба реагувати на цькування. Юрист звернула увагу школярів також на те, куди звертатися за допомогою.


Захід пройшов пізнавально і цікаво. Всі учні були дуже вдячні юристу Валерії Цап за вичерпну корисну інформацію щодо отримання паспорта і відповіді на всі хвилюючі їх питання.

Немає коментарів:

Дописати коментар