суботу, 1 вересня 2018 р.

Усім потрібен дім


16 серпня в в бібліотеці № 30 пройшла година добротолюбія «Усім потрібен дім», присвячена Всесвітньому дню беспритульних тварин, який відзначається в цьому році 18 серпня (третя субота серпня). На захід були запрошені постійні читачі та гості бібліотеки.

Бібліотекар Ольга Веселаго в своєму вступному слові розповіла усім присутнім про історію виникнення відзначення Дня беспритульних тварин, який засновано з ініціативи Міжнародного товариства захисту прав тварин. Організація виступила з цією пропозицією в 1992 році. Починання підтримали зоозахисні організації різних країн.
 

Відтоді, щороку у третю суботу серпня в усьому світі у цей день організовують благодійні акції та концерти, з метою збору коштів для бездомних тварин. Головне завдання події – привернути увагу до проблеми безпритульних котів та собак, а також пробудити у власників звірів свідоме ставлення до своєї ролі, щоб запобігти поповненню лав бездомних тварин через неконтрольоване розмноження домашніх вихованців. З цією ж метою деякі ветеринарні клініки цього дня безкоштовно стерилізують кішок і собак.
Тому цей день вважається не так святом, як днем пам’яті та поваги до наших менших друзів.

Корисною інформацією для аудиторії постало питання реєстрації тварин – одне з головних цього дня. Тому що ідентифікація дозволяє оперативно знайти загубленого улюбленця. Додатково це допомагає контролювати кількість безпритульних котів і собак у місті та швидко вирішувати конфліктні ситуації, пов’язані з тваринами.

Бібліотекар також відзначила, що на відміну від Всесвітнього дня тварин, який відзначають 4 жовтня і який звертає увагу передусім на питання захисту всіх тварин, особливо видів, що зникають, День безпритульних тварин безпосередньо стосується наших колишніх улюблених вихованців, нашої уваги саме до тих маленьких друзів, які живуть поруч із нами.

В ході заходу аудиторії були показані відеоролики з зворушливими історіями порятунку бездомних тварин і короткометражний фільм «Лучик надії».

По завершенні години добротолюбія, бібліотекар звернула увагу відвідувачей заходу на те, що всі тварини заслуговують любові та турботи – породисті та «дворняги», здорові й безпорадні, всі без вийнятку. Співробітник бібліотеки закликала читачів і гостей бібліотеки подарувати безпритульній тварині шанс на щасливе життя, забрати при можливості безхатченка з вулиці або з притулку і більшої вдячності та відданості, ніж від нього, годі буде чекати.

Читачі і гості бібліотеки були вдячні за цей захід, який їм дуже сподобався. Вони безперечно були згодні з тим, що безпритульні тварини, їхня винахідливість і миролюбність, їхня любов до життя – це відмінний привід згадати про ці гарні якості, властиві й людям.

Немає коментарів:

Дописати коментар