середу, 10 жовтня 2018 р.

Книжки, що стали подією


26 вересня в бібліотеці № 30 відбувся цикл заходів «Книжки, що стали подією», присвячений Всеукраїнському дню бібліотек, який відзначається 30 вересня.
Відвідувачами і учасниками циклу заходів стали читачі бібліотеки різного віку, вихованці дитячого садка «Жирафенок» та перехожі Кримського бульвару, які стали учасниками буккросингу.



  Цей день почався дуже позитивно і радісно. В бібліотеку заітали вихованці приватного дитячого садка «жирафенок». Для веселих дітлахів бібліотекарі організували екскурсію по книжковому дому. Вони розповіли дітям про книжкові фонди, а також показали, як орієнтуватися в цьому різноманітному і захоплюючому книжковому світі. 
 

      Діти з цікавістю розглядали книжкові виставки та стелажі з книгами в абонементі і читальному залі, а в куточку дитячого читання, вони познайомилися з яскравими ілюстрованими книжковими виданнями для дітей та барвистими дитячими журналами. Після екскурсії усі із задоволенням записалися в бібліотеку і взяли почитати книги додому.

Малюки дізналися про правила користування бібліотекою та про проведення бібліотекарями заходів.
 

  А потім, у відділі абонемента для читачів і відвідувачів бібліотеки відбулася презентація книжкової виставки «Книжки, що стали подією». Бібліотекар Ніна Удалова провела для гостей заходу огляд по цій книжкової експозиції. Вона розповіла усім, які книги цього року є найбільш популярні у читачів. У жанрі фентезі, наприклад, це такі книги: М. Завойчинська, «Вища школа бібліотекарів», О. Петрова «Прокляте везіння», О. Пашніна «Брехуха», Е. Старухін «Лісовик», К. Ізмайлова «Випадок з практики», Н. Кузьміна «Магіня для емісара». А в жанрі детектива – Б. Акунін «Не прощаюся», Тесс Геррітсен «Смерть під ножем хірурга», М. Очаковська «Книга передбачених доль», Д. Конноллі «Темна лощина», Ж.-К. Гранже «Політ лелек» та інші.    

  По завершенні огляду, бібліотекар порекомендувала всім бажаючим почитати ці цікаві книги.
А ще в цей день бібліотекарями був організован буккросинг на Кримському бульварі. Для залучення читачів до бібліотеки в кожну книгу були вкладені рекламні закладки з адресою бібліотеки-філії № 30. В ході буккросингу бібліотекарі дарували книги перехожим і відпочиваючим на лавках людям, розповідали про заходи, що проводяться бібліотекою-філією № 30, про книжкові фонди, про те, як корисно багато читати. Багато учасників акції виявили бажання записатися в бібліотеку.  
Для жителів Суворовського району ця рекламна акція проводиться бібліотекарями з 2013 року.
   Буккросинг на Кримському бульварі вже став доброю традицією, яка показує, що люди з великим задоволенням читають художню літературу.


Немає коментарів:

Дописати коментар