пʼятницю, 23 березня 2018 р.

Таланти рідного краю.



         21 березня у бібліотеці №30 пройшов поетичний зорепад "Таланти рідного краю", присвячений Всесвітньому Дню поезії, який відзначається 21 березня. Захід відвідали учні      6 - А класу СШ №12 (класний керівник Афрамчук Оксана Іванівна). Гостями і учасниками поетичного зорепаду стали також одеські поети Шупта Дмитро Романович і Вірт Галина Іванівна.


         Ведуча заходу бібліотекар читального залу Олена Іванова, розповіла присутнім про історію святкування Дня поезії, про його значення, цілі і завдання. Олена Іванова відмітила також дивовижну здатність поетичного слова будити в людині його творчі здібності. Усі з цікавістю почули про те, як виражається поезія. Адже виливати свої почуття у віршованій формі, відображати в римі своє світовідчуття, мріяти про майбутнє і згадувати минуле, одночасно звертаючись до мільйонів і залишаючись прицьому наодинці з собою - на це здатна тільки поезія, найвеличніше з мистецтв, створених людиною.
        Потім, усі поринули в прекрасний і дивовижний світ поезії. Перед школярами виступили почесні гості заходу - одеські поети Дмитро Шупта і Галина Вірт. Вони розповіли присутнім цікаві факти своєї біографії і про свою творчість
Дмитро Шупта - визнаний майстер ліричної мініатюри, поеми і класичних форм: сонетів, стансів, рубаї, хокку, хайку, танка ...
        Поет розповів учням, що він пише вірші для дітей, а також гумор, сатиру, займається перекладами. На його тексти відомі композитори створили ряд вокальних творів, як для дітей, так і для дорослих, які вийшли у світ : "Пташеня на промені", "Лебеді Зеленого Воскресіння", "Земля Зелена", збірка козацьких пісень і маршів - "Грай, козача Кобза".
           Талановиті поети Дмитро Шупта і Галина Вірт прочитали хлопцям і дівчатам свої вірші про природу і море, про кольори і любов...
В ході заходу були показані відеоролики, присвячені Дню поезії.
Після закінчення заходу Дмитро Шупта подарував бібліотеці свою збірку віршів "Дельфін", яка складається з ліричних поезій, головним героєм яких, є море.
          А співробітник бібліотеки звернула увагу дітей на те, що небагато хто стає великими і відомими поетами, але більшості людей далеко не чужі ті "прекрасні пориви душі", які і спонукають людину узяти ручку, листок паперу і почати творити. Бібліотекар призвала дітей хоч би раз в житті намагатися складати вірші, не замислюючись про славу і безсмертя. Адже навіть маленький, нікому невідомий вірш, написаний дитиною, - це теж величезний духовний вклад в справу культурного і інтелектуального процвітання усього суспільства.

Немає коментарів:

Дописати коментар