середу, 2 січня 2019 р.

Гордість України



06 грудня Україна відзначає День Збройних сил. Цього дня у бібліотеці № 30 відбулася інформаційна година «Гордість України». На захід, присвячений Дню Збройних сил України були запрошені шановні гості – Микола Коваль, вчитель, громадський діяч, Ганна Рудик, вчитель-методист, відмінник народної освіти та читачі бібліотеки.
Микола Коваль і Ганна Рудик, сімейна пара, обоє вчителі, громадські діячи та патріоти України, привітали всіх зі святом і розповіли присутнім історію заснування цієї дати. Вони розповіли, що 6 грудня в 1991 році, після розпаду Радянського Союзу, Верховна Рада ухвалила Закон «Про Збройні сили України». А святкування Дня Збройних Сил України Парламент запровадив з 1993 року. Читачі також дізнались, що Сухопутні війська, Повітряні сили та Військово-морські сили – основний склад ЗСУ. Та окрім цього до них належать внутрішні війська, державна прикордонна служба та оперативно-рятувальна служба цивільного захисту, Державної служби України з надзвичайних ситуацій.

Далі, в ході заходу, Микола Коваль проінформував аудиторію відомостями про те, як сучасна армія України пройшла тривалий шлях розвитку, що включає етапи оптимізації, скорочення військового складу і розформування. Він зазначив, що події 2014 року – анексія Росією Криму – показали гостру необхідність зміцнення обороноздатності нашої країни та проведення реформ. Цей рік став переломним в історії української армії. На сьогодні ЗСУ відновили свою боєздатність. Україна відмовилася від позаблокового статусу і оголосила про свої наміри вступити до НАТО.
 

Микла Коваль зазначив також, що зараз Україна у десятці найпотужніших армій Європи. У світовому рейтингу – на 30 місці. Україна не тільки взялася за переозброєння війська, а й за оснащення та екіпіровку самих військовослужбовців за стандартами НАТО. Проте, найголовніше нині в армії – це її склад. Солдати та командири, загартовані війною, які довели, що патріотизм, самовідданість, мужність, стійкість, сміливість, безкомпромісність по відношенню до ворога, бажання битися та стояти до кінця за кожен клаптик землі, а часто просто сила духу, здатна змусити відступити навіть добре оснащеного ворога.

По завершенні заходу, Микола Коваль підкреслів, що українські воїни шаленими темпами відроджують славні традиції княжих дружин Русі, Запоріжських козаків а також воїнів УПА, які на протязі тисячоліть нарощували бойову славу України. Саме тому сьогодні український воїн-захисник є найбільшим предметом гордісті в українському суспільстві.

В цей день всі громадяни країни висловлюють свою повагу українським солдатам та офіцерам, які на сході України боронять мирне життя українців від ворогів. Також згадуються українські воїни-миротворці, які у складі багатьох місій ООН стоять на сторожі миру і порядку в зарубіжних країнах та своєю доблесною службою за кордоном створюють мужній образ українського солдата і сміливо виконують бойові завдання в гарячих точках по всьому світу.

Немає коментарів:

Дописати коментар