середу, 28 лютого 2018 р.

"Відлуння пам'яті нашої"



20 лютого у бібліотеці № 30 пройшла історична година "Відлуння пам'яті нашої", присвячений Дню Героїв Небесної Сотні. У цей пам'ятний день, український народ може виразити свою повагу відвазі, силі духу і стійкості громадян, загиблих в період з листопада 2013 по лютий 2014 року під час подій, пізніше названих Революцією гідності.

Гостями заходу стали одесити, безпосередні учасники і очевидці тих подій на майдані в Києві і Одесі.

     

Це Володимир Малофеев, боєць АТО, Ігор Христов, Олександр Носенко, інженер-фізик, Тетяна Милорадова, лікар. На захід були також запрошені учні 11-Б класу СШ №14.

Завідуюча бібліотекою-філією № 30 Ірина Нерубащенко розповіла присутнім про Євромайдан, про Революцію гідності, під час якої українці продемонстрували своє прагнення жити у вільній, європейській країні.
   

Ірина Нерубащенко коротко описала хроніку подій, що відбувалися на Євромайдані, починаючи з 21 листопада 2013 року. Завідуюча бібліотекою розповіла і про реакцію світу на ці події. Зокрема, вона привела висловлювання депутата Європейського парламенту Яцека Сариуш-Вольского, президента правозахисної організації Freedom House, Дэвида Креймера, міністра закордонних справ Франції, Лорана Фабьюса та інших. Усі вони підтримали Революцію гідності, відмітивши, що єдиний шлях політичного рішення кризи - той, який відповідатиме прагненням українського народу.
 

Потім, в ході заходу, виступили гості бібліотеки - Володимир Малофеев, Ігор Христов, Олександр Носенко, Тетяна Милорадова. Розповідаючи про ті події, гості поділилися з аудиторією своєю думкою про те, чи можливо було щось змінити, уникнути цих трагічних подій, а також чи пришли в Україну зміни, за які на Майдані гинули люди.
 

А ще, учасники тих подій, розповіли школярам декілька епізодів, в яких брали участь на Майдані в Києві, про те, як почався штурм Майдану з боку Європейської площі і як з Інститутською почали застосовувати водомет. Вони повідали і про своїх друзів, загиблих під час кривавих зіткнень з силовиками.

Після закінчення історичної години, усі присутні ушанували пам'ять загиблих героїв хвилиною мовчання.
 

Усім присутнім побажали мирного неба над головою і рідної землі під ногами. А також бути гідними громадянами вільної країни, шанувати пам'ять Героїв Небесної Сотні і вірити в краще майбутнє України.



Немає коментарів:

Дописати коментар