середу, 28 лютого 2018 р.

Пластилінова казка. Продовження.


22 лютого у бібліотеці № 30 пройшла чергова презентація виставки пластилінових скульптур і також відбувся майстер-клас ліплення фігурок з пластиліну. Провів цей захід автор чудових пластилінових скульптур Анатолій Трач.

 

Виставка робіт Анатолія Трача, що відкрилася з середини січня у бібліотеці, "Пластилінова казка", має величезну популярність у усіх читачів, але особливо від неї в захваті діти молодшого віку.


Цього дня познайомитися з дивовижним світом пластилінових виробів, разом з викладачем і класним керівником Оленою Бадюл, прийшли учні 3-Е класу СШ № 14.

Анатолій Трач спочатку коротко розповів дітям свою біографію і про те, як він почав свій творчий шлях до ліплення з пластиліну. Школярам цікаво було почути про те, що Анатолій Трач, раніше технолог, провідний інженер, багато років працював на одеському заводі "Продмаш", що він мав 7 робочих розрядів, відкрив для себе пластиліновий світ лише в 2014 році.


Виявляється, свою першу роботу він зробив за мотивами казки А. Волкова "Чарівник смарагдового міста" і подарував своїй дружині на Новий рік. І відтоді вже продовжив свою пластилінову творчість упродовж 3-х років. За цей час майстер створив безліч композицій з пластиліну за мотивами різних творів, казок або мультфільмів.


Анатолій Трач дуже цікаво і детально розповів дітям про кожну свою роботу. Хлопці і дівчата ставили питання про техніку виготовлення цих скульптур, вгадували героїв казок і інших творів.

Потім Анатолій Трач запропонував показати майстер-клас, як ліпити з пластиліну різні фігурки. Школярі дружно вирішили виготовити з пластиліну собаку. І, незважаючи на пропозицію сліпити фігурку іншої тварини або якогось героя казки, діти все одно наполягли на образі улюбленої тварини.
 

Під керівництвом майстра, школярі захоплено занурилися в процес ліплення песиків. Результатом копіткої праці дітей стали дуже красиві, чудові і абсолютно різні собачки. Діти були в повному захваті від того, що у них так здорово вийшло виготовити своїми руками маленьку пластилінову тварину.
 

Пізнавальний захід усім дуже сподобався. Усі отримали масу позитивних емоцій і заряд відмінного настрою.

Немає коментарів:

Дописати коментар