вівторок, 20 березня 2018 р.

Королеви жанру. Жіноче фентезі.



17 березня у бібліотеці №30 пройшов літературний вернісаж "Королеви жанру. Жіноче фентезі". На заході були присутніми постійні читачі відділу абонемента.
Зустріч для читатачів підготувала і провела бібліотекар Ніна Удалова. Об'ємний матеріал був представлений доступно і цікаво. Бібліотекар познайомила читачів з книжковою виставкою і провела її літературний огляд.


Представляючи книжкову експозицію, Ніна Удалова відмітила, що останнім часом з'явилося дуже багато жіночих імен серед авторів фентезі. У їх числі"Королевами жанру" цілком можна назвати Е. Зоряну, Е. Петрову, О. Громико, М. Семенову, Н. Кузьміну, М. Дяченко,
Э. Раткевич... Світ жіночого фентезі дуже різноманітний і багатий на імена в цьому жанрі. А на виставці розташовані і показані книги різних видів цього жанру, найбільш відомих авторів.

Увазі читачів запропонована книжкова експозиція, що складається з розділів :
"Любовне фентезі", "Гумористичне фентезі", "Історичне фентезі", "Бойове фентезі".
"Любовне фентезі" характеризують книги Олени Жарикової "Вовча веселка", "Сестра зірки", "Королева Риррел", Лани Їжакової "Лілії на вітрі", Олени Зоряної "Академія Ранмарн".
"Гумористичне фентезі" показують книги Ганни Вітер "Пророцтво Ради", Ксенії Баштової "Вампір мимоволі", "Бубнова гільдія", Валерії Чернованової "Посланець. Таємниця Гелланії".
До "Історичного фентезі" увійшли книги Наталії Савицької "Темний дар", Єлізавети Дворецкої "Вінець Прямислави", "Чаша доль", "Стежки незрімих", Ксенії Баштової "Реаліті-шоу "Замок", Людмили Астахової "Зле щастя", Вікторії Князєвої "Золоте царство".
"Бойове фентезі" представлено книгами Марії Семенової "Жертвопринесення", Юлії Фирсанової "Руде братерство. Повернення", Яни Алексєєвої "Сестра року".
Читачам цікаво було почути, що в книгах цього жанру багато міркувань про право сильного, цікаві думки про дружбу, відданість, щирість. Тут часто абсолютна перемога добра і справедливості. Жінки, автори фентезі, красиво і правдоподібно описують легенди і віддання, розкривають у своїх книгах цілий світ, настільки напрочуд прописаний, що, здається, ми не книгу читаємо, а на картину дивимося - яскраву, барвисту, з небаченими чудами-юдами... У фантастичних романах письменниць прописани чудові історії, небанальні і доволі життєві, про те, що для рішення проблем треба докладати зусилля, навіть у фэнтезійному світі.
Завершуючи свою розповідь за книжковою експозицією, бібліотекар підкреслила, що жіноче фентезі процвітає і перейшло на якісно новий рівень і, безумовно, заслуговує на увагу читачів не лише жіночої, але і чоловічої статі.
Після закінчення літературного вернісажу, читачі разом з бібліотекарем Ніною Удаловой, за традицією, розташувалися за солодким столом, і, з чашкою кави або чаю, в затишній, теплій атмосфері говорили про улюблені книги і їх авторів, обмінювалися враженнями про прочитані книги і ділилися рекомендаціями.

Немає коментарів:

Дописати коментар