суботу, 9 червня 2018 р.

Країна дитинства



1 червня в бібліотеці № 30 відбувся творчий урок «Країна дитинства», присвячений Всесвітньому дню захисту дітей. Урок відвідали юні читачі бібліотеки, члени гуртка інтелектуального і творчого розвитку «Шалений равлик».
Для юних читачів бібліотеки, які бажають пізнавально і з цікавістю проводити своє дозвілля, відбулося перше заняття гуртка «Шалений равлик».


Постійна читачка нашої бібліотеки, педагог логопед-дефектолог за освітою Наталя Сабурова запропонувала, на волонтерській заснові, на базі бібліотеки організувати такий гурток для дітей у віці від 6 до 10 років.
Цілі і завдання діяльності гуртка: підготувати дитину до безболісного і успішному входженню в навчальну діяльність, розвинути у нього здатність до творчості і пізнання. Діти навчатимуться розвивати уяву, образне мислення як основу творчої особистості, розвивати всі види пам'яті і уваги, формувати вміння бачити незвичайне в звичайному, художній смак і фантазію, розвивати свої комунікативні якості, логічне і просторове мислення, а також розвивати координацію рухів і дрібну моторику .
Бібліотекар Юлія Романенко спільно з педагогом Наталією Сабуровою провели для дітей дуже захоплюючий творчий урок, в ході якого вони грали в різні ігри, такі як «Навчальна цукерка», «Школа виживання», «Слідами скарбу». Юні читачі також здійснювали подорож в «Країну розуміння» і відправлялися в плавання по річці «Ожівлялці».
Дітям дуже сподобалося заняття в гуртку «Шалений равлик», вони жваво і дуже активно брали участь у всіх іграх. А найбільш цікавими для них виявилися гри «Навчальна цукерка» за казкою «Джанні Родарі» і «Ожівлялка».
У «Навчальній цукерці» діти групували рослини за місцем їх зростання. Тут вони вчилися розвивати фантазію, увагу, шкірну чутливість, розвивати вміння співчувати. А в плаванні по річці «Ожівлялці» учні розвивали вміння класифікувати, робити логічну операцію «не», вчилися знаходити різні образи в безформних плямах, розвивати образне мислення, розуміти і передавати чужі емоції.

Такі творчі уроки дуже корисні для дітей. Вони дають їм можливість пограти, представляючи можливість подумати, поміркувати, якщо треба посперечатися, аргументовано відстоюючи свою думку.
Керівник гуртка «Шалений равлик» Наталія Сабурова сподівається і надалі співпрацювати з ббліотекарями, проводити спільні заходи, вести пізнавально-розважальну діяльність, в яку входять ігрові заняття-подорожі та творчі майстер-класи для батьків та дітей.

Немає коментарів:

Дописати коментар