суботу, 1 вересня 2018 р.

Сучасна українська проза


31 липня в бібліотеці № 30 відбувся літературний огляд «Сучасна українська проза». Захід відвідали читачі бібліотеки.

Бібліотекар Олена Іванова провела для читачів літературний огляд новинок української прози «Сучасна українська проза». Вона представила книжкову експозицію під назвою «Письменство вільної держави» і познайомила присутніх з літературою сучасних письменників.


Слухачам цікаво було дізнатися про книги: І. Білик «Дикі білі коні», С. Андрухович «Фелікс Австрія», В. Єрмоленко «Далекі близькі», О. Турянський «Поза межою болю», І. Мельницька «Український ешелон», Н. Мориквас «Корнелія», П. Лущик «Ратники князя Лева», Ю. Винничук «Діви ночі», М. і С. Дяченки «Брамник», «Магам можна все», «Страта», О. Ульяненко «Син тіні».

Бібліотекар звернула увагу читачів на те, чому саме цікаво і варто прочитати ці книги. Суть в тому, що якісна сучасна українська література допомагає осягнути нюанси свого часу. Адже саме письменник, як ніхто інший, має сили та наснагу хоробро дивитись в очі дійсності і не приховувати правду.
 

Наприклад, розповідаючи про книгу Надії Мориквас «Корнелія», бібліотекар підкреслила, що це твір глибокого проникнення письменниці у буття галичан 30-50-х років минулого століття. Цей роман-есей є своєрідним пророцтвом, застереженням до трагічних реалій нашого часу.

Відвідувачам заходу дуже сподобався літературний огляд. Вони із задоволенням взяли почитати додому сучасні твори найцікавіших для них авторів.

Немає коментарів:

Дописати коментар