суботу, 10 листопада 2018 р.

Рудий настрій



24 жовтня в бібліотеці № 30 відкрилася літературна вітальня «Рудий настрій». На захід була запрошена талановита одеська письменниця Анжела Бантовська, методисти з ЦМБ ім. Франко, а також читачі і гості бібліотеки.


Бібліотекар Олена Іванова представила аудиторії Анжелу Бантовську, підкресливши, що назва «Рудий настрій» дуже співзвучно осені - золотій порі року. Осінь - це не тільки смуток, безперервні дощі, сирість і холод, похмура погода, але ще і буйство фарб, яскраві парасольки, походи в ліс за грибами і затишні, теплі вечори в колі сім'ї. Осінь по-своєму прекрасна і приваблива. Вона дає душі щедрість, серцю - тепло і в життя привносить неповторну красу. А рудий колір налаштовує на позитив також, як і особистість дуже милої, яскравої, привабливої, душевної і чудової жінки Анжели Бантовської.


Потім, письменниця розповіла присутнім про себе і свою творчість. Вона повідала аудиторії про свій улюблений колір, про те, як вона вигадала цій свій «рудий настрій» 2 роки тому. Всім цікаво було почути в її оповіданні і про те, що цей «рудий настрій» для неї може бути не тільки сміливим, веселим, посмішковим, але ще і задумливим, сумним, меланхолійним ... Анжела Бантовська розповіла гостям і читачам бібліотеки про свої книги і про те, чому їй захотілося написати збірник позитивних і життєствердних оповідань під назвою «Рудий настрій».


Анжела Бантовська поділилася з аудиторією теплом своєї душі, прочитавши уривки зі своєї нової книги «Монолог жінки», а також зачитала байку Жана де Лафонтена «Кішка, перетворена в жінку», яка їй дуже сподобалася.


Зараз у письменниці видано вже 9 книг. Всі її новели повествуют про любов, про відносини чоловіків і жінок, про батьків і дітей, про подруг і знайомих.
Всі її книги для душі, але особливо, вони більш призначені для самої чуйної, ніжної і чутливої жіночої половини людства, якої будуть дуже близькі усі теми літературної творчості Анжели Бантовської. А ще, письменниця створила свій жіночий клуб «Рудий настрій», який знаходиться за адресою: вул. Буніна, 39 і запросила всіх бажаючих стати його членами.


Після закінчення заходу, гості мали задоволення познайомитися з цікавою виставкою-інсталяцією «Осінь - чудова пора», яку підготували бібліотекарі, натхненні золотисто-рудими тонами яскравої осені. Цю виставку, що складається з 4-х розділів, дуже цікаво презентувала бібліотекар Олена Іванова.


У першому розділі «Різнокольорова палітра» представлені альбоми з репродукціями російських, українських і одеських художників, у творчості яких відображена краса осені.
У другому розділі «Осінній настрій поруч з книгою» представлені найбільш підходящі, атмосферні книги для читання восени, які так комфортно і затишно читати з чаєм і під теплим пледом. Серед цих книг підібрані і рекомендовані для прочитання - Андре Моруа «Вересневі троянди», Джоан Харріс «Ежевичне вино», Франсуаза Саган «Сумна посмішка», Діана Сеттерфілд «Тринадцята казка», Філліс Дороті Джеймс «Неочікуване заняття для жінки», Джеймс Боуен « Вуличний кіт на ім'я Боб », Анна Гавальда «Я її любив. Я його любила », Роберт Гелбрейт «Поклик зозулі », Банана Йосімото «Амріта » та інші.
У третьому розділі «Поетичні барви осені» представлені твори поетів України та Росії, які захоплювалися фарбами цієї пори року.


 У розділі «Дарунки и рецепти осені» представлена ​​література з рецептами домашніх солінь, порадами щодо зберігання зібраного врожаю. Тут також є книги з рецептами смачних страв з осінніх овочів, різноманітних салатів, соусів.
Ця виставка прикрашена різними виробами з дарів осені, а також доповнена виставкою робіт про осінь юних художників з будинку творчості «Тоніка».



Гостям літературної вітальні дуже сподобався захід. За вікном чудова і чарівна пора, а в бібліотеці - дуже тепла і душевна атмосфера в золотисто-рудих тонах осені. Всі відвідувачі отримали море вражень і яскравий, незабутній «Рудий настрій».

Немає коментарів:

Дописати коментар