середа, 5 грудня 2018 р.

Рукотворне диво

16 листопада в бібліотеці № 30 пройшов майстер-клас з виготовлення виробів з полімерної глини «Рукотворне диво». Захід присвячен Дню толерантності, який відзначається в усьому світі 16 листопада.

На заняття навчитися ліпити з полімерної глини фігурки прийшли вихованці Центру реабілітації осіб з вадами психофізичного розвитку, відділення трудотерапії Суворовського району. На заході були присутні також викладачі та батьки вихованців центру
    Майстер з виготовлення виробів з полімерної глини Наталя Андріанова розповіла учасникам заходу про це дивовижне мистецтво. Базовим інгредієнтом даного матеріалу є полівінілхлорид, який за своїми зовнішнім і тактильним відчуттями нагадує звичайний пластилін. Від останнього його відрізняє менша липкість і гранична пластичність. Затвердіння глини відбувається шляхом впливу на неї дуже високої температури, після чого вона набуває властивостей, схожих з пластиком або керамікою.

    Усі дізнались, що полімерна глина – це унікальний матеріал, за допомогою якого можна створювати дивовижні скульптури, прикраси і флористичні букети. З цього матеріалу можна витворити, дійсно, шедеври. Вони надихають людей різного віку зайнятися в творчістю.







А потім усі з задоволенням поринули у творчий процес лепки фігурок у вигляді брелоків.
У процесі майстер-класу кожен учасник ліпив свою свою фігурку-тварину.
Результатом клопіткої праці стали чудові брелоки у вигляді котика, свинки, кролика, черепашки, які по завершенні ліпки ще були обпалені в маленкій електропечі для затвердіння.

























       Учасники із задоволенням ділились враженнями від навчання та роботи, милувалися своїми виробами. Захід дуже сподобався вихованцям Центру реабілітації. У всіх залишаться приємні та незабутні спогади про цей майстер-клас із власноруч виготовленими брелоками.


Немає коментарів:

Дописати коментар