середу, 16 січня 2019 р.

Дива святого Миколая



19 грудня в біблиотеці № 30 відбулася презентація виставки-загадки «Дива святого Миколая». На захід завітали юні читачі бібліотеки, учні 5-Б класу ЗОШ № 14.
Бібліотекар Юлія Романенко розповіла читачам про традиції святкування Дня святого Миколая, про те, що це свято в Україні є особливо бажаним дитячим святом. День Святого Миколая – день покровителя дітей і мандрівників.  

З незапам’ятних часів, за традицією, в ніч з 18 на 19 грудня напередодні свята в дитячі черевички, виставлені біля порогу, або ж прямо під подушку кладуть цукерки і подарунки. Серед дітей є звичай писати Миколаєві листа, де дітлахи розказують, що хорошого та поганого вони вчинили протягом року, і просять про подарунки.

  Школяри дізналися, що в цій добрій казці про святого Миколая, криється історія життя реальної людини, що жила в другій половині III століття і прославилася своєю всепоглинаючою любов’ю до усіх людей. За переказами, напередодні Різдва Микола виходив на вулицю і, приховуючи свою особу маскою, роздавав дітям солодощі і подарунки.




  Юлія Романенко познайомила учнів з літературою, представленою на виставці та запропонувала їм відгадати декілька загадок про зиму і святого Миколая. Діти відмінно впоралися із завданням. Вони швидко відгадали всі загадки і отримали подарунки з чобітків святого Миколая. Всі читачі були в захваті, було весело і цікаво.


Немає коментарів:

Дописати коментар