середу, 16 січня 2019 р.

Новорічний каламбур. Квест від "Шаленого равлика"


27 грудня в бібліотеці № 30 відбулася чергова зустріч юних читачів бібліотеки, членів гуртка інтелектуального і творчого розвитку «Шалений равлик». Вони зібралися для того, щоб знову взяти участь у квест-грі під назвою «Новорічний каламбур».
Цікаву і захоплюючу квест-гру для дітей провели бібліотекар Ольга Веселаго і керівник гуртка «Шалений равлик», педагог логопед-дефектолог за освітою Наталя Сабурова.


Юні члени гуртка, як зазвичай, дізналися умови квест-гри, в якій їм доведеться пройти різні цікаві випробування. Подолавши ці завдання, вони зможуть отримати картки з ключами, які допоможуть розгадати необхідне ключове слово. Але таку картку з ключем теж треба зуміти знайти. Бібліотекар придумала для учасників команд в віршах, оригінальні цікаві підказки в пошуку ключів, тому знаходити букви-ключі було весело і не складно.

Як зазвичай, шукати ключі треба було на островах. Острів 1 – «Читальна зала», острів 2 – «Абонемент».
Як і раніше, діти розділилися на 2 команди: старша команда у віці 10-13 років, під назвою «Крила» і молодша – 7-9 років, під назвою «Чародії». Для кожної команди були свої завдання, відповідно до віку. Квест-гра містила на цей раз 10 завдань, а значить, учасники команд повинні були знайти 10 літер-ключів і в кінці гри скласти слово з 10-ти літер.

І, як завжди, за умовами гри, за правильно виконане завдання, причому на швидкість, або кожну правильну відповідь, а також більш швидке знаходження ключа, команда отримує 1 бал. Команда, що набрала більшу кількість балів і стане переможцем у квест-грі.

Ця квест-гра була заснована на різноманітних конкурсах, ребусах, вікторинах та загадках на тему майбутнього свята Нового року. Команди також виконували завдання на швидкість, складаючи, як можна більше слів на новорічну тему. Потім було таке захоплююче завдання, як «Чехорда», коли ведучий змішує літери у вихідному слові, а учасники приступають до його розгадування. Цікавим було також завдання, де протягом трьох-п'яти хвилин гравці команд записують слова, які починаються і закінчуються на одну і ту ж букву.

А ще, учасникам команд дуже сподобалося грати в веселу гру «Крокодил». Тут, за картками, на яких перераховані 5-6 слів, одна команда повинна була показати, зобразити значення написаного слова. А інша команда – повинна відгадати, що показує, зображує перша команда. Хто з гравців команди відгадає більше слів, та команда і виграє.

Члени гуртка «Шалений равлик», як завжди, були в захваті від квест-гри. Їм сподобалося виконувати всі завдання, але самими веселими були пошуки літер-ключів. В цій квест-грі обидві команди склали ключове слово – «Волшебство».

Всі члени гуртка «Шалений равлик» чудово впоралися із завданнями, але найактивнішими в квест-грі в цей день виявилися учасники молодшої команди «Чародії», які отримали найбільшу кількість балів та швидше за інших знаходили ключі.

По завершенні заходу, всі діти отримали подарунки. Було дуже весело, цікаво, пізнавально і захоплююче. Всі отримали масу позитивних емоцій, висловивши бажання зустрітися знову якомога швидше для участі в квест-грі.

Немає коментарів:

Дописати коментар