середу, 3 квітня 2019 р.

Без мови немає народу


20 лютого для учнів 5-А і 6-А класу ЗОШ № 14 в бібліотеці № 30 відбувся портал інформаційний «Без мови немає народу», присвячений до Міжнародного дня рідної мови.
Завідуюча філією Ірина Нерубащенко розповіла школярам про історію заснування Міжнародного дня рідної мови, а також про красу українськой мови, в якій зберігається історія нашого народу, його душа і культура. Вона відзначила, що на сьогоднішній день людство розмовляє на семи тисячах мов. А кожні два тижні одна з них зникає.

Діти дізналися, що за мелодійністю українська мова займає друге місце серед мов світу, поступаючись лише італійській, а також про те, що у 1934 році на конкурсі мов у Парижі українська мова була визнана поряд з французькою і перською як найкраща, найбагатша мова світу. А потім ведуча заходу прочитала декілька віршів, в яких оспівується мелодійність і краса української мови.


У ході заходу завідуюча філією запропонувала школярам відповісти на запитання вікторини про українську мову. Учні повинні були назвати слова-омоніми на ті слова, які мали бути названі ведучою заходу. Також учні з задоволенням взяли участь у конкурсі, де необхідно було продовжити фрази прислів’їв і відгадати загадки.

По завершенні завідуюча філією Ірина Нерубащенко висловила надію, що у дитячих серцях залишиться живий вогник нашої рідної української мови, і побажала усім щастя, миру і добра.

Немає коментарів:

Дописати коментар