середу, 12 червня 2019 р.

З родини йде життя людини

15 травня в бібліотеці № 30 пройшла конкурс-гра «З родини йде життя людини», яка присвячена Міжнародному дню сім'ї. На захід завітали члени гуртка інтелектуального і творчого розвитку «Шалений равлик» і юні постійні читачі бібліотеки зі своїми батьками.
Бібліотекар Олена Іванова розповіла про те, чим жива сім'я: про любов, сімейні цінності, традиції, життєві підвалини і поняття і про те, наскільки вони важливі в наш час.


Бібліотекар запропонувала дітям поговорити на тему родинних відносин, сімейних традицій.
Юні читачі жваво розповідали про ритуали, прийняті в їхніх сім'ях, про те, як вони всією сім'єю проводять свята і вихідні, які готують кулінарні страви, про улюблені книги, що читають в їхніх сім'ях, про спільний відпочинок і свої захоплення. Вони також поділилися інформацією про своє ім'я, чому або в честь якого родича їх так назвали, а ще розповіли про уявлення своєї майбутньої сім'ї.

А потім, юні читачі та їх батьки з задоволенням взяли участь в конкурсі-грі «З родини йде життя людини», в якій відповідали на запитання та відгадували загадки на тему сім'ї, згадували закінчення прислів'їв, відповідали також на запитання літературної вікторини, називаючи імена казкових героїв, дізнавалися, з яких казок предмети.
Всі присутні з цікавістю були ознайомлені з книжковою виставкою-інсталяцією «Під сімейною парасолькою». На виставці розміщені книги про сім'ю, сімейне дозвілля і традиції, про те, як розмовляти з дітьми про мистецтво, як спілкуватися з підлітками і знаходити з ними порозуміння. Представлені також енциклопедії для хлопчиків і дівчаток, книги про етикет і безліч інших цікавих видань для дітей та дорослих.
По завершенні конкурса-гри, бібліотекар побажала дітям не забувати говорити своїм батькам про те, що вони їх люблять і що вдячні їм за виховання. Захід всім присутнім дуже сподобався, він пройшов в захоплюючій і пізнавальній формі і, напевно, надовго запам'ятається.

Немає коментарів:

Дописати коментар