середу, 12 червня 2019 р.

Багатонаціональна Одещина: Болгарська культура


21 травня в бібліотеці № 30 відкрилася відео-вітальня «Багатонаціональна Одещина: Болгарська культура». Захід присвячений до 20-річчя з Дня відкриття в Одесі Всеукранського центру болгарської культури, а також до Всесвітнього дня культурного розмаїття в ім’я діалогу та розвитку. На захід завітали читачі бібліотеки та члени гуртка інтелектуального і творчого розвитку «Шалений равлик».

Бібліотекар Ольга Веселаго розповіла аудиторії про історію виникнення свята Всесвітнього дня культурного розмаїття в ім'я діалогу та розвитку. Вона відзначила, що це свято дозволяє людям глибше усвідомити цінності культурного розмаїття і дає можливість розвивати співпрацю між народами.
Бібліотекар також повідала присутнім, що Одеська область найбагатонаціональніша в Україні. Майже половину населення Одеського регіону складають національні меншини. На территорії області мешкають представники 133-х національностей і народностей, серед яких 6% – це болгари.


В ході заходу, усі присутні подивилися цікаві відеоролики про болгарську культуру і традиціі, декоративно-прикладне мистецтво з виробами ручної роботи, національну їжу і випічку.
Читачам дуже сподобався пізнавальний і цікавий захід, вони ділилися своїми знаннями про болгарські традиції, так як у деяких з них є родичі або друзі болгарської національності.
Співробітник бібліотеки також відзначила, як важливо знати своє коріння, цікавитися своїм родом і прізвищем, вивчати мову своїх предків, своєї національності.
По завершенні відео-вітальні, бібліотекар звернула увагу читачів на те, що 25 травня в одеському парку ім. М.Горького відбудуться святкові заходи, присвячені 20-річному ювілею відкриття Всеукраїнського центру болгарської культури в Одесі, де усі бажаючі будуть мати можливість отримати задоволення від різноманітної і розважальної програми.

Немає коментарів:

Дописати коментар