пʼятницю, 8 квітня 2022 р.

10 квітня - День визволення Одеси від нацистських окупантів.

78 років тому, весняним днем 10 квітня 1944 року, Одеса була звільнена від нацистських окупантів, від окупації, що тривала довгих 907 днів. Пам’ять про ту далеку війну непідвладна часу. Це те свято, яке об’єднує всіх одеситів, незалежно від національності, віросповідання і політичних поглядів. Ми низько схиляємо голови перед вічною пам’яттю полеглих. Їхній найбільший подвиг буде жити вічно!

На жаль, зараз ворог знов прийшов на українські землі.
Одесити активно готуються до захисту свого міста, проте не забувають і про інші регіони країни, де наразі лютують загарбники. Відправляють гуманітарну допомогу, приймають біженців та поранених захисників Батьківщини. В Одесі діє багато волонтерських організацій.

Місто перетворили на фортецю – так про підготовку Одеси розповідають військові. «Ми називаємо Одесу містом-матір'ю, тому що воно прийме будь-яку дитину, з будь-якого континенту. Але це ще й мати-захисниця, і Одеса надере зад кожному, хто спробує образити її дух. Ми кажемо, що кожен, хто завдає болю мамі, потоне в морі», – додають захисники.

Зі святом Місто-Герой! А всім жителям – мирного і безхмарного неба над головою та рідної землі під ногами! Слава Одесі! Слава її Визволителям! Слава Україні! Героям Слава!

Бібліотекар філії № 30 Юлія Романенко пропонує до вашої уваги відео-вітання.

Немає коментарів:

Дописати коментар