неділю, 8 травня 2022 р.

Історичні віражі «Пам’ять заради майбутнього».

07 травня, до Дня пам’яті та примирення і Дня Перемоги над нацизмом у Другій світовій війні (08 – 09 травня) в бібліотеці № 30 провели історичні віражі «Пам’ять заради майбутнього». Захід відвідали читачі бібліотеки.

Бібліотекар Вікторія Чекмарьова-Ланецька представила читачам книжкову виставку «Пам’ять заради майбутнього». Вона зазначила, що в Україні початок нової традиції відзначення 8 травня відбувся від 2015 року. В Україні ця пам'ятна дата відзначається на рівні з Європою і США. Українці, як і весь світ віддають шану пам’яті всім борцям з нацизмом та всім жертвам війни в історії людства.

Читачі дізналися, що для України 8 і 9 травня є нагадуванням про жахливу війну, яка стала можливою через прихід до влади таких тоталітарних режимів, як нацизм і комунізм.

Бібліотекар також повідомила, що за даними інституту національної пам’яті, в Україні загальні демографічні втрати становили понад 10 млн. осіб. Вони з 1939-1945 рр. воювали на боці Об'єднаних Націй в складі армій Франції, Польщі, Великої Британії та Канади, США, а також визвольного руху в самій Україні.

Вважається, що Друга світова війна для України – це, насамперед, історія окупації, тому що понад 30 млн. населення України, перебували в нацистській окупації.

Ведуча заходу розповіла ще багато історичних фактів про події Другої світової війни, про полеглих в боях українських воїнів та захисників Одещини. А також звернула увагу читачів на наше сьогодення та жахливі події військової агресії Росії, яка здійснила повномасштабне вторгнення в Україну, посягає на саме існування українців і на цілісність нашої території.

Тому зараз дуже важлива підтримка, допомога та об'єднання усіх українців під час війни. Адже тільки так ми здатні відстояти свою країну, незалежність та перемогти ворога. Ми пам’ятаємо та шануємо подвиг наших героїв, а значить – перемагаємо! Честь і слава героям, які захистили нас у Другій світовій війні та тим, хто загинув, захищаючи нас від російського агресора! Всім захисникам нашої рідної землі віддаємо глибоку шану, вічна наша пам’ять і людська вдячність!

Бібліотекар побажала всім відвідувачам заходу, кожній родині миру, щастя, єдності, свободи, злагоди та добробуту.





Немає коментарів:

Дописати коментар