четвер, 9 лютого 2023 р.

195 років від Дня народження Жуля Верна.

 

                                                           



8 лютого 2023 року виповнюється 195 років від Дня народження Жуля Верна. В бібліотеці №30 пройшла виставка-подорож «Навколо світу на кораблі мрії», присвячена французькому письменнику-фантасту. Протягом дня читачі різного віку мандрували суходолом і занурювалися під воду разом з відважними героями романів, робили відкриття та подорожували навколо світу.

Бібліотекарка Юлія Романенко розповіла відвідувачам про те, що Жуль Верн був і залишився вірним супутником юності. Перші ж романи принесли йому всенародне визнання. Щойно книги французького письменника виходили друком, вони негайно перекладалися багатьма мовами й поширювалися в усьому світі.

Працьовитість Верна вражає масштабністю. Серія включає шістдесят три романи та два збірники повістей і оповідань, виданих у 97 книгах. У повному обсязі ‒ близько тисячі друкованих аркушів або вісімнадцять тисяч книжкових сторінок!

В особі письменника поєднувалися мовби кілька постатей. Він був справжнім засновником наукової фантастики, що ґрунтувалася на науковій вірогідності й нерідко на науковому передбаченні, був чудовим майстром пригодницького роману, жагучим пропагандистом науки та її майбутніх здобутків.

На виставці були представлені найбільш відомі романи Жуля Верна: «Таємний острів», «П’ятнадцятирічний капітан», «Подорож до центру Землі», «Із Землі на Місяць», «Діти капітана Гранта», «20000 льє під водою», «Навколо світу за 80 днів» та багато інших.

Слухачі із задоволенням поринули у захоплюючий світ пригод, створений талановитим митцем.
























Немає коментарів:

Дописати коментар