середу, 8 березня 2023 р.

«Митець українського слова»





В історії назавжди залишаються імена, які з гордістю вимовляє, пам`ятає і шанує український народ. У перші весняні дні бібліотека-філя №30 згадує великого сина нашого народу – Тараса Шевченка.














7 березня постійні відвідувачі завітали до літературного кабінету «Митець українського слова», присвяченого 209 річниці від дня народження національного генія. Бібліотекар Ірина Миколаївна представила цікаву тематичну виставку-інсталяцію, що ілюструє твори великого Кобзаря. Вона розповіла, що він був не лише геніальним українським поетом, письменником, а ще й талановитим художником.

На виставці було представлено літературу, що розкриває творчий та життєвий шлях Тараса Григоровича, його спадок як письменника, художника, мислителя і борця за волю України. Увесь свій могутній талант він присвятив служінню народові. «Історія мого життя, – писав поет, – становить частину історії моєї Батьківщини».

Читачі були зацікавлені змістом та оформленням літературного кабінету, завдяки пізнавальній розповіді бібліотекаря вони усвідомили суспільну й художню цінність Шевченкового Слова, поглибили знання про його коротку, трагічну, але в той же час і величну долю.

Немає коментарів:

Дописати коментар