субота, 18 травня 2024 р.

«Комедія людства»

18 травня у бібліотеці-філії №30 відкрився літературний кабінет «Комедія людства», присвячений 225-річниці від дня народження Оноре де Бальзака.


Внесок Бальзака є вагомим не лише для французької, а й для світової літературної спадщини. Його називають одним із основоположників жанру реалізму в європейській літературі.

Бібліотекар Юлія Романенко розповіла про грандіозний задум письменника – літературну епопею "Людська комедія", яка складається з 97 творів. Найвідомішими з них є: "Гобсек", "Ежені Гранде", "Батько Горіо", "Втрачені ілюзії", "Кузина Бета".

Бальзак створював героїв, характери яких були неоднозначними, суперечливими, але тому й правдивими. Автор задумав написати півтори сотні романів, та встиг завершити майже сотню. Його твори надихали Діккенса, Флобера, Керуака. Романи Бальзака перекладені багатьма мовами, за ними знято чимало фільмів.

Відомо, що письменник двічі відвідав Україну. Загалом він провів тут більше двох років. Окрім Верхівні побував у Бердичеві, Києві та інших містах. Перебування в Україні дало йому можливість ознайомитися зі слов'янським світом, до якого Бальзак виявляв інтерес. У листах на батьківщину він відзначав багатства нашого краю.

Відвідувачі з цікавістю познайомилися з виставкою, на якій були представлені твори відомого автора і взяли книги додому.






Немає коментарів:

Дописати коментар