субота, 25 травня 2024 р.

«Я чекаю на тебе…».

 25 травня − тяжка дата, День зниклих безвісти дітей, тому так необхідно, щоб якомога більше людей мали змогу ознайомитися з інформацією про цю подію.


В бібліотеці-філії №30 пройшов час спілкування «Я чекаю на тебе…». Завідувачка філії спілкувалася з читачами та розповіла: щорічне вшанування було започатковане ще у 1983 році тодішнім президентом США Рональдом Рейганом, як «Національний день зниклих безвісти дітей».

Щороку в світі зникають безвісти 8 мільйонів дітей, в Європейському Союзі понад 250 тисяч, в Україні реєструється близько 4 тисяч випадків зникнень. Діти зникають з різних причин, включаючи конфлікти, насильство, жорстоке поводження та експлуатацію, війни та катаклізми. У разі зникнення дитини батьки відчувають невимовний біль, повідомлення про знаходження та повернення дитини стає найбажанішою звісткою для родини.

Вікторія Чекмарьова-Ланецька нагадала маленьким читачам про правила безпеки на вулиці, при спілкуванні з незнайомцями тощо. Відвідувачі уважно слухали та дізналися багато корисної інформації.

Сьогодні проблема зниклих безвісти дітей є особливо актуальною для України, яка триває ще з початку збройної агресії в Україні та поглиблюється на тлі повномасштабного вторгнення.

Важливо пам’ятати, що небайдужість і людяність кожного з нас може не тільки допомогти дитині, а іноді навіть врятувати їй життя!











Немає коментарів:

Дописати коментар