пʼятниця, 3 травня 2024 р.

«Холод на лезі».

 3 травня 2024 р. Бібліотекар філії №30 Ніна Удалова запросила читачів у книжкову мандрівку скандинавськими детективами під назвою «Холод на лезі».


Наразі великою популярністю користуються скандинавські детективи, у них дуже оригінальний сюжет, незвичайні герої, несподівані фінали.

Ю. Несбе один із найбільш читаних авторів, він не втомлює дивувати читачів. Серія пригод Харрі Хола сколихнула весь світ читачів. Герой жорсткий, найкращий слідчий, із нестандартними методами слідства, у поліцейському управлінні Осло. Антигерой, якому неможливо не симпатизувати. Це книги: «Ніж», «Сніговик», «Спаситель», «Привид», «Поліція».

Каміллу Лекберг охрестили шведською Агатою Крісті. Вона створює цікаві скандинавські детективи, які виділяються напруженістю сюжету та сімейними стосунками героїв. Дії всіх її романів відбуваються у маленькому провінційному містечку, де всі один одного знають, але й там трапляються вбивства. На виставці представлені книги «Крижана принцеса», «Смак попелу», «Проповідник».

Дуже добре читається трилогія «Міленіум» шведського письменника Стіга Ларсона. Вона складається з романів: «Дівчина з татуюванням дракона», «Дівчина, яка грала з вогнем», «Дівчина, яка підривала повітряні замки».

Також були представлені книги С. Бьорка «Хлопчик у світлі фар» «Сова».

Вел Макдермід цикл «Туга струна».

Читачі разом із Ніною Федорівною здійснили захоплюючу подорож у таємниці снігової, холодної Скандинавії та під враженням взяли книги читати.







Немає коментарів:

Дописати коментар