середу, 24 січня 2018 р.

Казковий світ Шарля Перро



12 січня бібліотека № 30 влаштувала літературну гру "Подорож в казку". Захід був присвячений 390-річчю французького письменника Шарля Перро. Вчинити подорож в казковий світ Шарля Перро прийшли постійні юні читачі бібліотеки.

Бібліотекар Юлія Романенко розповіла хлопцям про життєвий і творчий шлях казкаря. Вона відмітила, що Шарля Перро по праву називають першим дитячим письменником в Європі, оскільки до нього ніхто серйозно не займався дитячою літературою. Спеціально для дітей книги не писалися і, тим більше, не видавалися. У 1685 році Шарль Перро взявся написати свою першу казку. Перро назвало її " Гризельда" - по імені головної героїні, простої пастушки, що стала дружиною принца. А в 1695 році з друку виходить перше видання казок Перро - "Казки матінки Гуски"

Далі, в ході заходу, співробітник бібліотеки запропонувала дітям прийняти участь в літературній грі "Подорож в казку". Хлопці із задоволенням згадували прочитані казки письменника, відповідали на питання казкових конкурсів, відгадували загадки. Особливо сподобалися дітям конкурси " Помилки", " Перекличка" і " Телеграма". Усі діти відмінно впоралися з питаннями конкурсів, показавши чудове знайомство з казками Шарля Перро. Після закінчення гри, бібліотекар провела хлопців в читальний зал і показала виставку пластилінових скульптур "Пластилінова казка". Автор пластилінових виробів Анатолій Трач познайомив хлопців зі своєю експозицією і розповів про те, як він створював свої роботи, за мотивами яких творів, казок або мультфільмів були втілені ці герої.

Захоплено розглядаючи цікаві композиції з пластиліну, хлопці відразу помітили сюжети за мотивами казок Шарля Перро. Це були герої казок " Попелюшка" і "Червона Шапочка". Анатолій Трач розповів хлопцям про ці казки і про те, як він створював своїх казкових персонажів. Хлопці ставили майстрові питання про техніку виготовлення цих скульптур і вгадували казкових героїв. Хлопцям дуже сподобався цей пізнавальний захід, вони отримали масу вражень і море задоволення!













Немає коментарів:

Дописати коментар