суботу, 9 червня 2018 р.

Славімо природу!


22 травня в бібліотеці № 30 пройшла пізнавальна година «Славімо природу!». Цей захід присвячено Міжнародному дню біологічного різноманіття, яке у всьому світі відзначається 22 травня. Пізнавальну годину відвідали постійні читачі бібліотеки.
Бібліотекар Ольга Веселаго розповіла читачам про те, що біологічне різноманіття - це все різноманіття життя на планеті, яке сьогодні стрімко скорочується. Вимирають рослини, зникають з лиця Землі тварини і ліси ... Багато в чому, виною тому - активна діяльність людини.
Ольга Веселаго в своїй розповіді підкреслила, що головне завдання Міжнародного дня біологічного різноманіття - звернути увагу громадськості на проблему беззворотнього зникнення на Землі багатьох представників флори і фауни. Дуже важливим є збереження, як живих видів, так і екологічних систем.

Бібліотекар зазначила також, що Всесвітній союз охорони природи виділяє кілька основних факторів, що сприяють втраті біологічного різноманіття, серед яких - забруднення навколишнього середовища, глобальні кліматичні зміни, наступ пустелі, зростання населення і надмірне споживання, безрозсудне використання природних ресурсів.
В ході заходу, аудиторії було запропоновано  взяти участь в екологічній вікторині. Читачі із задоволенням відповідали на питання про рослини і тварин, які занесено до Червоної книги України, про відомі заповідники світу і України, про флору і фауну Одеської області.
По завершенні заходу, співробітник бібліотеки провела огляд літератури, представленої на книжково-ілюстративній виставці «Славімо природу!» Бібліотекар познайомила присутніх з книжковими виданнями, що розкривають світ біологічного різноманіття флори і фауни нашої планети.
Бібліотекар звернула увагу аудиторії на те, що одним із способів боротьби за збереження різноманітності життя на нашій планеті, є охорона рідкісних і зникаючих видів рослин і тварин, а також дбайливе ставлення до природи. Захід пройшов цікаво і пізнавально.

Немає коментарів:

Дописати коментар