суботу, 9 червня 2018 р.

Дізнаємося Європу разом.


19 травня бібліотека № 30 до Дня Європи провела на вул. Марсельській, біля кінотеатру «Зоряний», святковий концерт: «Дізнаємося Європу разом».
Стати учасниками заходу з задоволенням погодилися студенти Університету третього віку від територіального центру Суворовського району і партнери бібліотеки - гайди Одеси. Гостями та учасниками святкового концерту були перехожі та відпочиваючі в парку жителі селища Котовського.


Ведуча концерту завідуюча бібліотекою-філією № 30 Ірина Нерубащенко в своєму вступному слові розповіла присутнім про історію виникнення свята Дня Європи, а також про те, що Одеса і Марсель є містами-побратимами.

Ірина Нерубащенко повідала гостям про те, що Одеса підтримує дружні стосунки з багатьма містами світу і у неї є 23 побратима. На селищі Котовського в честь цього міста-побратима названа одна з вулиць - Марсельська. Одесу і Марсель багато ріднить: обидва міста є великими морськими портами, в обох містах є Оперні театри, що відрізняються вишуканою архітектурою.

Гостям заходу також було цікаво почути про те, що в рамках святкування в 2017 році 45-річчя побратимських відносин між Одесою і Марселем в марсельської бібліотеці «Алькасар» відбулася конференція «Одеса: вчора і сьогодні». В ході конференції віце-мер Олесь Янчук в своїй доповіді представив Одесу, як сучасне, інвестиційно привабливе і динамічно розвинено європейське місто, відкрите світу. В дар бібліотеці міста Марселя були передані книги про історію Одеси, музейних колекціях нашого міста, фотоальбоми та фільми про Одесу на цифрових носіях.

А потім розпочався святковий концерт, в якому взяли участь студенти Університету третього віку від територіального центру Суворовського району, учень 13-й музичної школи Дмитро Іванченко і музикант, викладач 5-й музичної школи Іван Себов.

Дмитро Іванченко виконав на акордеоні такі композиції: Дж. Каччіні. Аве Марія; К. Черні. Етюд до мінор; Г. Шендерёв. Обробка української народної пісні «Перевіз Дуня тримала».
Іван Себов виконав на баяні твори: Піццігоні. Вальс «Світло і тіні»; Тоні Мурено «Індеференс» та інші.

Решта учасників концерту - студенти Університету третього віку від територіального центру Суворовського району читали вірші і співали пісні українською, російською, есперанто, французькою, польською, португальською мовами під акомпанемент Івана Себова.
Прикрасили свято і партнери бібліотеки гайди Одеси. Вони організували європейську фотозону для всіх, хто хоче там сфотографуватися.

Співробітники бібліотеки на честь святкування Дня Європи також оформили книжкову виставку, яка була прикрашена квітами і на якій були розміщені книги про країни Європи та ЄС. На виставці були також представлені художні видання письменників Європи. Цю художню літературу бібліотекарі подарували всім бажаючим гостям заходу.

Після закінчення свята, учасники концерту запустили в небо повітряні кульки, в знак любові, дружби і партнерських відносин з європейськими країнами.
Святковий концерт до Дня Європи дуже сподобався всім гостям захода і перехожим. Дорослі і діти з задоволенням танцювали і підспівували виконавцям концерту.
Всі чудово відпочили, отримали море задоволення, радості і позитивних емоцій.

Немає коментарів:

Дописати коментар