середу, 15 серпня 2018 р.

Вернісаж з природних матеріалів


12 червня у вестибюлі бібліотеки № 30 відкрилася виставка картин Валентини Кобызевой "Вернісаж з природних матеріалів". Роботи одеситки Валентини Кобызевой виконані з риб'ячих кісток. Виставку із задоволенням відвідують читачі і гості бібліотеки. Є на світі художники, які створюють свої картини, абсолютно не використовуючи фарби. Фарби вони замінюють найнесподіванішими матеріалами: тканиною, папером, корою, шкірою і навіть риб'ячими кісточками.
Fish - art, або мистецтво творити картини з риб'ячих кісток має давні корені. Прийшло воно, мабуть, з тих незапам'ятних часів, коли з кісток робили знаряддя праці, зброю і прикраси. І ось тепер, за часів синтетики і електроніки, людей все більше притягають прості натуральні матеріали. Незвичайне призначення риб'ячим кісткам знайшла і одеська пенсіонерка, студентка третього віку з територіального центру Валентина Кобызева. З риб'ячих кісточок і інших допоміжних природних матеріалів вона створює витончені картини.
У Валентини Кобызевой дбайливий підхід хазяйки, м'ясо риби йде в їжу, а кістки, луска і плавники - в творчість. "Риб'яче сміття" піддається спеціальному технологічному етапу - сушці. Залежно від ідей майстра, згори кісточки покриваються акварельною фарбою або в природному виді наносяться на папір і кріпляться на клей ПВА. У роботі майстер користується пензликом і лаком, зубочистками і манікюрними ножицями. Допоміжним матеріалом мозаїки є різноманітні природні матеріали - морські черепашки, пір'я, вата і інше.
Тематика картин Валентини Кобызевой різнопланова - це пейзажі, світ тварин і птахів, квіти. Декоративно-прикладна творчість майстра несе красу, чудовий настрій і позитив! Виставка радуватиме відвідувачів бібліотеки впродовж 3-х місяців. Бібліотека-філія № 30 (Кримська, 58) запрошує усіх картин майстра Валентини Кобызевой, що бажають відвідати оригінальну виставку, і отримати море задоволення. Вхід вільний. Режим роботи : з 9: 30 - 18: 00, понеділок - вихідний.

Немає коментарів:

Дописати коментар