середу, 10 жовтня 2018 р.

В гостях у казки

16 вересня в бібліотеці № 30 знову відбулася чергова квест-гра «В гостях у казки». Учасниками квест-гри стали юні читачі бібліотеки, члени гуртка інтелектуального і творчого розвитку «Шалений равлик». Ця квест-гра сприяла поповненню літературного багажу школярів казками, загадками, створенню умов для розвитку пам'яті, мислення, творчого потенціалу. Захід носив розважальний і пізнавальний характер.


Цікаву і захоплюючу квест-гру для дітей провели бібліотекар Ольга Веселаго і керівник гуртка «Шалений равлик», педагог логопед-дефектолог за освітою Наталя Сабурова.
Ведучі заходу пояснили дітям умови квест-гри. Юні члени гуртка дізналися, що в ході гри їм доведеться пройти різні цікаві випробування. Але, подолавши ці завдання, вони зможуть отримати картки з ключами, які повинні допомогти розгадати необхідне ключове слово. Але таку картку з ключем теж треба зуміти знайти.


Цього разу діти розділилися на 2 команди, відповідно до віку. Старша команда у віці 10-13 років, під назвою «Крила» і молодша – 7-9 років, під назвою «Чародії». Для кожної команди були свої завдання, відповідно до віку. На швидкість, з кольорових букв команди складали назви казок. Цікавим виявилося також завдання на уважність – робота з текстом. Там треба було прочитати правильно з пробілами, злиті, без пропусків тексти-уривки з українських казок.


З великою цікавістю і задоволенням члени гуртка розгадували літературних героїв та назви казок, з'ясовували з якої казки предмет, відповідали на казкові телеграми, називали казкові транспортні засоби, брали участь в бліц-турнірі за художніми творами.


Члени гуртка «Шалений равлик» були в захваті від квест-гри. Найбільш їм сподобалося шукати ключі (літери), щоб в результаті скласти ключове потрібне слово «Грімм». В квест-грі було чимало казок німецьких письменників-казкарів братів Грімм.


Шукати ключі треба було на островах. Острів 1 – «Читальна зала», острів 2 – «Абонемент». Ведучі заходу придумали для учасників команд оригінальні цікаві підказки в пошуку ключів.
Всі члени гуртка «Шалений равлик» чудово впоралися із завданнями, але найактивнішими в квест-грі цього разу виявилися учасники старшої команди «Крила», які швидше за інших знаходили ключі.


По завершенні заходу, всі діти отримали подарунки. Було дуже весело, цікаво, пізнавально і захоплююче. Всі отримали масу позитивних емоцій і висловили надію на участь в таких квестах на різні теми і далі.


Немає коментарів:

Дописати коментар