середу, 10 жовтня 2018 р.

Бібліотечний урок "Вибір книги"


25 вересня в бібліотеці № 30 пройшов бібліотечний урок «Вибір книги». Захід відвідали учні 4-А класу ЗОШ №12 разом із класним керівником Світланою Ріпкою.
Після ознайомчої екскурсії з бібліотекою, школярі дізналися багато цікавої інформації про роль книг, а значить і бібліотек в житті людей.


Бібліотекар Олена Іванова розповіла дітям про книжковий фонд, про відділи бібліотеки і їх значення. Діти дізналися про те, яка література є в цих відділах, і правила користування бібліотекою.


  Співробітник бібліотеки зазначила, як важливо вміти орієнтуватися в світі книг, знайти потрібну книгу в бібліотеці, знати, з яких елементів складається книга.

У цікавій та доступній формі бібліотекар розповіла учням про різні способи знаходження в бібліотеці цікавої та необхідної читачеві літературі.
Школярі дізналися, що при виборі книги можна покластися на рекомендацію батьків, вчителів, бібліотекаря або друга. А ще треба познайомитися з елементами книги, такими, як обкладинка, корінець, сторінки, ілюстрації та титульна сторінка. Помічниками можуть служити також книжкові виставки, каталоги і картотеки, бібліографічні списки літератури.

В ході заходу діти зрозуміли, що при знайомстві з книгою важливо читати анотацію, передмову і ознайомиться зі змістом книги. Діти навчалися користуватися алфавітним і систематичним каталогами.

Закріплення теми уроку пройшло у вигляді вікторини. Школярі із задоволенням відповідали на запитання вікторини та відгадували загадки.

Немає коментарів:

Дописати коментар